Anunţul de ultimă oră al Ambasadei României în Franţa. Numere de telefon de urgenţă puse la dispoziţie de autorităţile franceze

15 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Anunţul de ultimă oră al Ambasadei României în Franţa. Numere de telefon de urgenţă puse la dispoziţie de autorităţile franceze

„Ca urmare a atacului de la Nisa soldat cu numeroase victime, Ambasada României la Paris și Consulatul General al României la Marsilia sunt în contact cu autoritățile franceze pentru a afla dacă printre victime se află cetățeni români. Până în prezent, Ambasada nu a primit solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români”, se arată în mesajul postat pe Facebook.
„Recomandăm cetățenilor români care se află la Nisa să-i contacteze pe membrii familiilor lor și pe cei apropiați pentru a-i asigura că sunt în siguranță, să evite deplasările în zonă și să se informeze cu privire la evoluția situației”, mai arată diplomaţii români.
Autoritățile franceze au pus la dispoziție două numere de telefon: + 33 (1) 43 17 56 46 pentru informarea publicului și + 33 (4) 93 72 22 22 pentru sprijinirea familiilor victimelor.
De asemenea, punem la dispoziție contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia + 33 (0) 6 10 02 71 64, Ambasadei României la Paris +33 (0) 68 07 13 729.

Citiți și

VIDEO. "A fost un măcel. Cadavre peste tot!", mărturii din infernul de la Nisa

VIDEO. Politiștii francezi încercând să stopeze camionul ucigaș

VIDEO. Momentul atacului de la Nisa şi reacţia Internetului. #prayfornice

Reacţia lui Victor Ponta la atentatul de la Nisa "O bătălie sângeroasă împotriva unui duşman sângeros"

 

Un camion a pătruns, joi seara, în mulțimea aflată pe Promenade des Anglais la Nisa, în timpul spectacolului de artificii ce avea loc cu ocazia Zilei Naționale a Franței - 14 iulie, și a făcut numeroase victime.
Potrivit unui jurnalist AFP de la fața locului, un camion alb a pătruns în mulțimea aflată pe Promenade des Anglais, iar martorii oculari declară că șoferul a făcut zig-zag-uri pentru a lovi cât mai multe persoane.

Camionul a pătruns cu viteză mare printre oameni, provocând panică și împrăștiind resturi în jur. Numeroase ambulanțe și personal de ordine, inclusiv militari au intervenit în special în piața Massena.

Șoferul camionului a fost împușcat de forțele de ordine. unele surse indică faptul că în vehicul au fost găsite arme și grenade.
Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a revenit la Paris de la Avignon, pentru a coordona direct celula de criză inițiată de ministerul Internelor în noaptea de joi spre vineri, la indicația președintelui Hollande.

Comentariile de pe reţelele de socializare, mobilizarea, mărturiile, curg. A fost creat deja mai multe hashtag-uri pentru atentatul de la Nisa: #prayfornice, #PortesOuvertesNice sau #nice06.

Alte stiri din Externe

Ultima oră