Luni, proba scrisă la limba și literatura română, în cadrul evaluării naționale a absolvenților clasei a VIII-a

25 Iun 2016 | scris de Magda Marincovici
Luni, proba scrisă la limba și literatura română, în cadrul evaluării naționale a absolvenților clasei a VIII-a
Marți, 28 iunie, elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. Proba scrisă la Matematică, ultima din cadrul acestui examen, se va desfășura miercuri, 29 iunie. Afișarea rezultatelor se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16:00. Eventualele contestații pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidații care susțin EN VIII, comisia națională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au avut loc probele.

În vederea semnalării eventualelor disfuncționalități apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educației pune la dispoziția publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfășurării probelor, între orele 8-17. De asemenea, poate fi utilizată în același scop și adresa de email examene@edu.gov.ro.

Ministerul Educației mai precizează că Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră