Drama unui băieţel de 3 ani diagnosticat cu cancer

23 Aug 2018
Drama unui băieţel de 3 ani diagnosticat cu cancer Galerie foto (2)
Un SMS de 2 Euro la 8832 cu textul “Bogdan” îl ajută în lupta cu cancerul! 
 
“Fetelor sunt dărmată, a căzut cerul pe mine, băiețelul cel mare de 3 ani mi-a fost diagnosticat cu tumoare la ficat!”. Aşa sună mesajul unei mame care, până la vârsta de 3 ani şi o lună, şi-a crezut primul născut perfect sănătos. 
 
Totul a pornit pe fondul unei febre ridicate, iar la primele analize a reieşit o infecție urinară. Totuşi, de la consultul pediatric, au fost trimişi la un ecograf abdominal, unde avea să primească teribila veste. Diagnosticul de „hepatoblastom în gradul 4 cu metastaze la plamâni” a fost pus la Galați şi confirmat la Cluj, cu recomandarea tratamentului chimioterapeutic şi transplant de ficat. 
 
Deoarece la Cluj nu se poate face operația, părinții au optat să se  deplaseze într-un centru medical în care să se poată face tratamentul şi operația deopotrivă.
 
Recomandările cu şansele cele mai mari de tratament au fost din Turcia, iar cazul a fost acceptat de echipa de la American Hospital. Biopsia şi investigațiile făcute în Istanbul, nu numai că au reconfirmat diagnosticul dar au relevat şi că tumora malignă este de formă agresivă, fapt pentru care s-a decis începerea chimioterapiei imediat. Se încearcă, totuşi, salvarea ficatului printr-un protocol personalizat micuțului pacient.
 
Donează pentru Bogdan!
Deoarece costurile sunt mari, mult peste puterile şi resursele părinților – aproximativ 100.000 de Euro, aceştia au mare nevoie ajutorul nostru ca să-şi salveze copilul. Asociaţia “Salvează o inimă” a răspuns prompt la strigătul de ajutor al familiei Popa şi au demarat o campanie de strângere de fonduri pe platforma sa de donaţii - https://salveazaoinima.ro/campaigns/bogdan-popa/, unde peste 7500 de români au dăruit din puţinul pe care-l au pentru a-l salva pe Bogdan.
 
Până în prezent s-au donat în total aproximativ 40.000 de euro, scrie Plus Communication.
 
De asemenea, donaţiile mai pot fi făcute şi prin SMS, la 8832, cu textul “Bogdan” sau prin transfer bancar în consturile Asociaţiei:  RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).
 
Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 350 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 80.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații peste 2.895.000 de euro şi peste 900.000 de euro din campanii de donaţii prin SMS.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră