Dragnea: Cerem respectarea votului. Gorghiu: Meciul se joacă până la capăt

11 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Dragnea: Cerem respectarea votului. Gorghiu: Meciul se joacă până la capăt

Liviu Dragnea a spus că, dacă rezultatul sondajelor la urne se confirmă, atunci votul de dumincă arată o opţiune clară a românilor şi faptul că nu mai există pentru nimeni vreo îndoială despre câştigătorul alegerilor. El a dat asigurări că tot ce a promis va fi pus în practică de un guvern PSD-ALDE. Cu toate acestea, Dragnea a refuzat să dea vreun indiciu despre viitorul premier, urmând să aibă discuţii pe această temă în partid şi cu liderii ALDE.

Dragnea a dat, totodată, asigurări că PSD va ţine cont de trei lucruri: votul românilor, Constituţia şi de programul de guvernare pe care l-a prezentat în campania electorală. Liderul PSD a ţinut să transmită un mesaj extern, şi anume că România îşi va respecta toate angajamentele şi parteneriatele internaţionale, cu precizarea că va adăuga o componentă economică acestor parteneriate.

De asemenea, Dragnea a transmis şi un mesaj intern: România este o insulă de stabilitate şi vrea să rămâna aşa. Ca atare, nu vrea conflicte inutile, ci toţi să respecte votul de azi al românilor, să se pună capăt dezbinării.

"Eu vreau ca în România să se menţină această democraţie stabilă, fără conflicte inutile. Toţi oamenii politici, toate instituţiile fundamentale trebuie să înţeleagă şi să respecte votul romanilor", a spus Dragnea.

"Orice meci se joacă până la capăt. Proiectul Dacian Cioloş este un proiect care încă se joacă. Transmit un mesaj de atenţie până în ultima secundă", a spus Alina Gorghiu, preşedintele PNL.

Liderul USR Nicuşor Dan a declarat că, pentru un partid care a început de la zero în februarie 2016, acesta este un rezultat excepţional. "O să aşteptăm rezultatele oficiale. Nu se schimbă ce am spus în campanie. Există doua variante. O guvernare PSD şi una în jurul lui Dacian Cioloş. Dacă PSD formează o majoritate, noi nu vom fi în această majoritate", a declarat liderul USR .

Nicuşor Dan a mai spus că urmează ore extreme de importante şi a atras atenţia că va merge în justiţie până la capăt în cazul unor nereguli electorale.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că preferă să aştepte rezultatele oficiale. El a cerut vigilenţă reprezentanţilor partidului în secţiile de votare pentru a nu cădea victimă unor posibile fraude, despre care ar avea anumite informaţii.

"Nu vreau să vorbesc acum despre ce portofolii dorim şi nici nu am făcut aceste discuţii în interiorul partidului. Vrem mai întâi să fim siguri că suntem în Parlament şi apoi să trecem la negocieri", a spus Tăriceanu.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat mulţumit de rezultatele Uniunii.

"Şi din interior, informaţiile arată cp avem peste 6% şi vom avea o reprezentare puternică. Le mulţumim celor care au mers la vot şi sunt convins că această prezenţă ne dă legitimitate şi putere de muncă pentru fiecare zi în care în Parlament vom lupta pentru drepturile minorităţii maghiare şi pentru problemele oamenilor care au ajuns la periferia societăţii. Reprezentarea va fi mai puternică decât în mandatul anterior. Am ieşit din acel con de umbră în care nemeritat am fost în ultimii ani. Încrederea în reprezentanţii noştri este mai mare", a declarat Kelemen Hunor.

El a explicat că una dintre deciziile importante care au dus la acest rezultat a fost colaborarea cu Partidul Civic Maghiar.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră