Parchetul precizează, totodată, că numai la finalizarea tuturor constatărilor dispuse se va putea face o evaluare lămuritoare a situaţiei de fapt. "Menţionăm că efectuarea testelor presupune alocarea unor sume importante de către Ministerul Public. Pentru unele tipuri de teste de eficacitate care nu pot fi efectuate în România s-a apelat la un laborator acreditat dintr-un alt stat al Uniunii Europene.
Astfel, soluţia ce va fi dispusă în cauză de către procurori va avea în vedere atât rezultatele testelor şi probele administrate până în prezent, cât şi pe cele aflate în curs de derulare, întrucât în conformitate cu dispoziţiile art. 5 din Codul de procedură penală, pe parcursul urmăririi penale procurorii administrează probele atât în acuzare, cât şi în apărare", se arată într-un comunicat al Ministerului Public.
Precizările Parchetului General vin după ce în spaţiul public au apărut informaţii neoficiale conform cărora dezinfectanţii Hexi Pharma erau diluaţi în limitele admise de UE şi nu de 4000 de ori, cum a reieşit din analizele Ministerului Sănătăţii.
Citiţi şi:
INCREDIBIL! Concentrația dezinfectanților Hexi Pharma, în limita admisă de UE!