Dicționarul Cambridge schimbă definiția cuvintelor ”femeie” și ”bărbat”

13 Dec 2022
Dicționarul Cambridge schimbă definiția cuvintelor ”femeie” și ”bărbat”

Dicționarul Cambridge este criticat de conservatorii de pe rețelele de socializare pentru că au modificat definițiile cuvintelor „bărbat” și „femeie” pentru a include persoane care se identifică ca un alt gen decât sexul lor biologic, conform Fox News.

Definiția femeii, care reprezenta anterior viziunea de lungă durată asupra sexului, afirmă acum că o femeie este „un adult care trăiește și se identifică ca femeie, deși s-ar fi putut spune că au un sex diferit la naștere”.

În mod similar, un bărbat este acum definit ca „un adult care trăiește și se identifică ca bărbat, deși s-ar fi putut spune că au un sex diferit la naștere”.

Această schimbare a fost întâmpinată cu respingere din partea multora, care au susținut că redefinirea clasificării genului și sexului de către societate este dăunătoare și inexactă.

„Dicționarul Cambridge tocmai a renunțat la o nouă definiție a „femei””, a scris pe Twitter Christopher Rufo, un membru al Institutul Manhattan.

Rufo a mai subliniat că dicționarul folosea pronumele „ei” pentru a descrie subiectul mai degrabă decât „ea”.

„Observați că experții spun în dicționarul „ei ar fi posibil să fi fost”. Ei nu s-au putut decide să scrie „ea poate să fi fost”, pentru că știu că mint. Acesta este dezvăluirea”, a scris el pe Twitter.

"Cedarea teritoriului lingvistic la stânga radicală. Ce ar putea merge prost?" a scris comentatorul conservator Rita Panahi.

Jurnalista Daily Caller, Mary Rooke, a scris: „Nenorociții trădători ai adevărului. Dicționarul Cambridge este doar cel mai recent. Dacă nu îi oprim să ștergă femeile, civilizația noastră [nu va reuși]”.

Adam Brooks, un comentator social britanic, a pus la îndoială dacă femeile sunt mulțumite de schimbare.

„Oh, wow, definiția dicționarului Cambridge a unei femei este șocantă, cum am ajuns aici? Cu siguranță femeile nu sunt mulțumite de asta?” el a scris.

Dan McLaughin, un scriitor senior la National Review, a susținut că schimbarea este orwelliană. „1984 nu trebuia să fie un manual de utilizare”, a scris el pe Twitter.

Modificarea cuvintelor „femeie” și „bărbat” de către Cambridge Dictionary reflectă o tendință tot mai mare din partea stângă de a respinge utilizarea cândva universal acceptată a acelor categorii. În aprilie, Fox News a publicat un raport care a evidențiat eșecul numeroaselor agenții ale administrației Biden de a putea răspunde la întrebarea: „Ce este o femeie?”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră