Conform soluției definitive a Curții de Apel București pronunțată în Camera de Consiliu, joi, 4 februarie, în dosarul având ca obiect verificarea măsurilor preventive, a fost respinsă, "ca nefondată, contestația formulată de contestatorul inculpat Vâlcov Darius Bogdan împotriva încheierii pronunțate la data de 20.01.2016 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului București — Secția I Penală. Definitivă", potrivit agerpres.ro.
Tribunalul București a decis, pe 20 ianuarie, că măsura controlului judiciar față de Vâlcov, trimis în judecată pentru fapte de corupție, este legală și temeinică. Dosarul în care Darius Vâlcov este trimis în judecată pentru luare de mită va fi trimis de la instanțele din București către Tribunalul Olt, după ce în luna ianuarie, magistrații Tribunalului București au admis excepția de necompetență teritorială invocată de fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, și au declinat în favoarea Tribunalului Olt competența de soluționare a cauzei.
Potrivit încheierii publicată pe 21 ianuarie în dosarul 43049/3/2015/a2, privind măsuri și excepții dispuse de judecătorul de cameră preliminară, a fost admisă "excepția de necompetență teritorială a Tribunalului București, invocată de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan și în consecință (...) declină în favoarea Tribunalului Olt competența de soluționare a cauzei privind pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, trimis în judecată sub control judiciar prin Rechizitoriul nr. 91/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție secția de combatere a corupției".
De ce este acuzat Darius Vâlcov?
Vâlcov, fost ministru al Finanțelor și fost primar al municipiului Slatina, este cercetat pentru fapte de corupție în mai multe dosare privind infracțiuni din perioada în care era primar cât și ulterior acelei perioade. Darius Vâlcov este acuzat că, în calitate de primar al municipiului Slatina, a primit diferite sume de bani de la oameni de afaceri pentru derularea unor contracte între Primăria Slatina și firmele deținute de afaceriști. Contractele vizează reabilitarea termică a unor blocuri, reabilitarea centrului istoric al municipiului Slatina, extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare în județul Olt.