Simbolurile creştine, puse sub semnul întrebării. Târgul de Crăciun de la Bruxelles şi-a schimbat numele în „Plăcerile Iernii”

26 Dec 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Simbolurile creştine, puse sub semnul întrebării. Târgul de Crăciun de la Bruxelles şi-a schimbat numele în „Plăcerile Iernii”


Se întâmplă nu numai în Orientul Mijlociu sau Asia, dar şi în Statele Unite sau în capitala Uniunii Europene.
Târgul de Crăciun de la Bruxelles este o adevărată tradiţie. Anul acesta, schimbarea numelui din "Târgul de Crăciun" în "Plăcerile Iernii" a stârnit numeroase discuţii. Şi, totuşi, mii de oameni au ieşit în centrul oraşului, în ziua Naşterii lui Iisus, la zecile de căsuţe care vând vin fiert, delicatese şi dulciuri, relatează stiri.tvr.ro.
Contrar ameninţării teroriste şi temerilor unora de a-şi asuma Crăciunul ca sărbătoare creştină, Bruxellesul îşi continuă nestingherit tradiţia de a celebra acest moment.
Simbolurile creştinătăţii sunt prezente la tot pasul în Bruxelles şi culminează scena a nativităţii în marime naturală, instalată în Grand Place, scena care este reprodusă de sute de ori la diverse scale în magazine, la colţuri de stradă sau în biserici.
În imediata apropiere, pe clădirile iconice din Grand Place, casele breselelor, primăria şi Casa Regală, este proiectat un spectacol de sunet şi lumini care transformă locul într-unul de vis.
Moş Crăciun te întâmpină la fiecare pas cu urarea universală "Merry Christmas", iar tentaţia de a-ţi cumpăra o căciuliţă ca a sa este foarte mare. Moş Crăciun vine în centrul Bruxelles-ului cu exactitate de ceasornic în fiecare an şi nu are de gând să dispară, în ciuda intenţiei unora de a transforma sărbătoarea într-una neutră, fără conotaţii creştine.
Sărbătoarea Crăciunului se face simţită şi în zonele Bruxelles-ului majoritar musulmane.
Luminitele şi decoraţiunile de Crăciun au ajuns până şi în Molenbeek, comuna care a căpătat tristul renume de a fi locul favorit al musulmanilor radicali.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră