Senatorul PNL Corneliu Dobrițoiu, fostul ministru al Apărării, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare

24 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Senatorul PNL Corneliu Dobrițoiu, fostul ministru al Apărării, a fost condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare

Completul de cinci judecători condus de Livia Stanciu a respins apelul declarat de DNA și de inculpații din acest dosar, fiind menținută în mare parte sentința dată de un alt complet de magistrați în martie 2015. Rămâne în vigoare sentința de la fond, respectiv condamnarea lui Corneliu Dobrițoiu la un an închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice și participație improprie la fals intelectual, cu un termen de încercare de 3 ani.

În același dosar, general de brigadă în rezervă Traian Pigui, șef al Direcției Domenii și Infrastructuri din MApN la data faptelor, și gen. mr. (r) Floarea Șerban, șef al Direcției Legislație și Asistență Juridică din MApN la data faptelor, au fost achitați.

Alte condamnări rămase definitive: general locotenent în rezervă Sergiu Medar — un an închisoare cu suspendare, locotenent în rezervă Gheorghe Rotaru — un an și 6 luni cu suspendare, comandor în rezervă Gheorghe Gonciaruc — un an și 6 luni cu suspendare, colonel în rezervă Ionel Vizitiu — un an cu suspendare, plutonier adjunct în rezervă Mihaela Matei — un an și 6 luni cu suspendare, general de brigadă în rezervă Corneliu Duță (comandant al Garnizoanei București la data faptelor) — un an și 2 luni cu suspendare.

De asemenea, inculpații au fost obligați la plata de despăgubiri civile către MApN: Corneliu Dobrițoiu — 15.846 lei, Floarea Șerban — 140.586 lei, Francisc Radici — 239.255 lei, Constantin Năstase — 230.040 lei, Sergiu Medar — 8.286 lei, Gheorghe Rotaru — 175.215 lei, Mihaela Matei — 45.514 lei, Ionel Vizitiu — 12.866 lei (achitați deja), Gheorghe Gonciaruc — 59.124 lei, Corneliu Duță — 280.934 lei.

Doi dintre cei cinci judecători din completul de judecată au făcut opinie separată. (sursa)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră