Atanasiu: Şeful SRI a transmis oral că Dan Condrea nu era filat de acest serviciu

23 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Atanasiu: Şeful SRI a transmis oral că Dan Condrea nu era filat de acest serviciu

"Am întrebat și am primit un răspuns oral de la șeful SRI că nu. Acum am cerut și în scris pentru liniștea membrilor comisiei. Este o adresă trimisă SRI care conține toate întrebările și, respectiv, o adresă destinată opiniei publice care să conțină răspunsurile la câteva dintre întrebările dvs", a declarat luni deputatul PNL, Teodor Atanasiu, membru în comisia SRI, conform agerpres.ro.

El a mai spus că moartea lui Dan Condrea nu este o problemă de siguranţă naţională, reamintind că decesul acestuia şi cazul Hexi Pharma fac obiectul a două dosare distincte.

"Trimitem scrisorile către SRI și așteptăm niște răspunsuri. Până atunci, cazul este foarte clar împărțit în două: cazul Hexi Pharma cu ceea ce s-a întâmplat în informările pe care SRI le-a făcut instituțiilor abilitate și doi — moartea patronului de la Hexi Pharma, care nu are legătură cu SRI. Moartea cetățeanului nu este o problemă de siguranță națională. Filajul cetățeanului se face de instituțiile abilitate cerute de Parchet și nu de către SRI, conform prevederilor constituționale. Nefiind un caz de siguranță națională considerat de către procuratură, el nu a fost instrumentat cu SRI, ci cu alte instituții", a precizat Atanasiu, la Parlament.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră