Coloana Infinitului, vandalizată de o fetiță. Părinții n-au înțeles de ce au primit amendă

04 Apr 2017
Coloana Infinitului, vandalizată de o fetiță. Părinții n-au înțeles de ce au primit amendă

Opera lui Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu, Coloana Infinitului, a fost vandalizată de o fetiţă de 12 ani, în excursie, care a scrijelit un mesaj pe monument. Totul s-a întâmplat cu părinţii de faţă, nici macar nu au înţeles de ce au fost amendaţi pentru comportamentul fetei lor.

Fetița de 12 ani a scrijelit cu o piatră pe Coloana Infitului iniţiala ei şi a unei prietene - "S+S=BFF. (S+S= Best Friends Forever)". Paradoxal, a făcut asta în plină zi, chiar sub ochii părinţilor, pe care îi însoțea în excursie.

Părinții fetiței nu numai că nu au încercat să o oprească, ci s-au arătat contrariaţi de faptul că au fost amendaţi cu 500 de lei. Mama fetei le-a spus poliţiştilor că nu a observat niciun panou care să interzică asemenea gesturi.

Urmează un lung proces de repare a operei, care trebuie monitorizat şi avizat de Ministerul Culturii.

Autorităţile de la Târgu Jiu ar vrea să fie deschis un dosar penal în acest caz. Mai ales că, de-a lungul timpului, nu doar Coloana Infinitului, ci şi Masa Tăcerii şi Poarta Sărutului au fost vandalizate de mai multe ori.

Experţii spun că soluţia cea mai bună pentru protejarea monumentelor este îngrădirea accesului.

O cercetare recentă a scos la iveală faptul că turismul are un impact masiv asupra creaţiilor lui Brâncuşi. Specialiştii au găsit pe monumente urme de mâncare şi lichide.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră