Ce facultate ar alege Tăriceanu dacă ar mai avea 18 ani. Mărturisirea preşedintelui Senatului la început de an universitar

03 Oct 2016 | scris de Mara Răducanu
Ce facultate ar alege Tăriceanu dacă ar mai avea 18 ani. Mărturisirea preşedintelui Senatului la început de an universitar

 

"Vă invidiez sincer. Am să vă explic de ce. Sunt inginer constructor. După ce am început să călătoresc mai mult, am început să am o perspectivă diferită. Am văzut țări în care arhitectura a căpătat o formă care e de admirat. (...) Acum, dacă aș fi la 18 ani și ar trebui să aleg să merg la o facultate, cred că aș alege arhitectura. Meseria îmi place. (...) Arhitecții, ca și constructorii, lasă ceva durabil în urma lor. Și, mai ales când acest lucru durabil e și încântător pentru oameni, cred că merită toată recunoștința semenilor", a afirmat luni Tăriceanu, la festivitatea care a avut loc la Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu".

El a mărturisit că nu știe dacă a făcut cea mai inspirată alegere când a renunțat la cariera universitară în favoarea politicii și a afacerilor. "Am urmat o carieră universitară, pe care am abandonat-o la un moment dat dintr-un motiv simplu: nu poți să faci bine mai multe lucruri deodată. Nu știu dacă alegerea pe care am făcut-o a fost cea mai inspirată. Am început propriile afaceri, am intrat în politică, nu mai puteam să fiu și la catedră. Am renunțat — astăzi, v-o spun cu regret — la cariera universitară. Dar îmi face plăcere întotdeauna când sunt în mediul universitar și în prezența unor tineri ca voi", a spus Tăriceanu, potrivit gerpres.ro. 

Președintele Senatului le-a transmis studenților că au "o menire aparte" și șansa ca în cariera lor să facă lucruri astfel încât orașele țării "să arate cu totul și cu totul altfel". El a explicat că Palatul Parlamentului, care a devenit încet-încet în accepțiunea publică "clădirea-simbol a Bucureștiului", nu e funcțională, pentru că două treimi din spațiile interioare sunt scări, holuri, culoare. Tăriceanu a precizat că a discutat cu viceprimarul general Tomnița Florescu, profesor în cadrul Universității "Ion Mincu", despre câteva proiecte care ar trebui să facă din București "un oraș mai modern, mai atractiv, mai reprezentativ pentru ceea ce înseamnă o capitală europeană".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră