Canada: Fără vize pentru români, dar în anumite condiţii

17 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Canada: Fără vize pentru români, dar în anumite condiţii

Conform sursei citate, cetăţenii români, care au avut în ultimii 10 ani viză temporară de şedere în Canada sau viză de non imigrant în SUA, nu vor mai avea nevoie de viză din mai 2017.

Ministrul canadian pentru Imigraţie John McCallum a declarat că după ridicarea vizelor, Canada îşi va rezervă dreptul de a le reintroduce pentru români sau bulgari dacă tendinţele de migraţie în vreuna dintre cele două ţări vor creşte semnificativ.

"Canada lucrează îndeaproape cu România şi Bulgaria pentru a pune la punct condiţiile pentru eliminarea vizelor. Aceste eforturi au fost intensificate în ultimele luni. Călătoriile fără vize, ca şi acordul CETA, vor crea oportunităţi pentru dezvoltarea turismului şi comerţului între ţările noastre", a spus McCallum.

În următoarele luni, oficialităţile canadiene vor lucra cu reprezentanţii Comisieu Europene şi cu guvernele de la Bucureşti şi Sofia pentru a pregăti terenul astfel încât tranziţia la călătoriile fără vize să fie de succes.

"Romania şi Bulgaria au lucrat cu noi îndeaproape şi vom continua să colaborăm pentru eliminarea vizelor şi să ne asigurăm că, odată vizele ridicate, această măsură este sustenabilă pe termen lung. Prin eliminarea vizelor pentru România şi Bulgaria, toţi cetăţenii din UE vor călători fără vize în Canada. Vom beneficia cu toţii de efectele creşterii turismului şi comerţului", a adăugat  McCallum.

Ceea ce înseamnă că românii care vor să călătorească în Canada trebuie să aplice pentru o autorizaţie electronică de călătorie (eTA) care poate fi făcută online, fiind conectată electronic la paşapoartele de călătorie şi este valabilă timp de 5 ani sau până la expirarea paşaportului.

Călătorii români care nu sunt eligibili pentru eTA pot aplica online pentru o viză de vizitator sau pot folosi unul dintre serviciile centrului pentru vize din Bucureşti.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră