Bucureşti: Hala Matache va fi refăcută aşa cum a fost înainte de demolare

20 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Bucureşti: Hala Matache va fi refăcută aşa cum a fost înainte de demolare

Primăria Municipiului Bucureşti, prin direcţiile de specialitate, a demarat procedurile privind organizarea unui concurs de soluţii pentru reconstruirea Halei Matache, a Pieţei Matache şi pentru realizarea Planului de Urbanism pentru reconstruirea frontului străzii Buzeşti, anunţă primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. 

Concursul este realizat împreună cu Ordinul Arhitecţilor din România şi urmăreşte reconstruirea monumentului, respectând modelul halei demolate în anul 2013, în urma realizării diametralei Buzesti-Berzei. 

"Ne dorim sa reconstruim aceasta Hala, care a reprezentat timp de multi ani unul din simbolurile Bucurestiului. Hala Matache va fi refacuta asa cum a fost, dupa planuri realizate de cei mai buni specialisti. Vom organiza un concurs de solutii la care colaboram si cu Ordinul Arhitectilor din Romania, pentru ca ne dorim ca cea mai buna idee sa se materializeze intr-o noua Hala Matache, un nou simbol al Bucurestiului. Ne respectam istoria si orasul, monumentele si reperele acestuia|", afirmă Gabriela Firea într-o postare pe Facebook..

Pentru organizarea concursului a fost alocată deja suma necesară, respectiv 800.000 lei, urmând ca finanţarea pentru lucrările de reconstruire a halei să fie stabilită ulterior, în functie de devizul proiectului de execuţie, mai precizează primarul general.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră