Unul dintre proiectele asumate de municipalitate în perspectiva EURO 2020 şi conform cerinţelor UEFA se referă la reabilitarea străzilor şi modernizarea arterelor cu linii de tramvai din zona adiacentă Arenei Naţionale, printre care bulevardele Basarabia şi Chişinău şi Şoseaua Pantelimon unde lucrările sunt finalizate în proporţie de 70 la sută, conform Primăriei Generale.
Cum unul dintre obiectivele UEFA este atingerea pragului de 80 la sută a spectatorilor care folosesc transportul în comun, bicicletă sau se deplasează la stadion pe jos, la întâlnirea de marţi s-a discutat despre stabilirea unor trasee pentru biciclişti spre şi de la stadion şi amenajarea unui veloparc în perimetrul arenei. Pentru transparenţa alocării locurilor pentru persoane cu dizabilităţi la Arena Naţională este în curs încheierea unui parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru persoane cu dizabilităţi, pentru accesarea bazei de date şi comercializarea biletelor în baza CNP-ului, anunţă municipalitatea.
De asemenea, organizarea serviciilor de urgenţă şi elaborarea unui concept integrat de intervenţii sunt foarte importante în ecuaţia găzduirii meciurilor EURO 2020. Gabriela Firea a anunţat că primăria a finalizat Centrul Municipal Integrat Pentru Situaţii de Urgenţă. Centrul, care reuneşte toate instituţiile angrenate în gestionarea situaţiilor de urgenţă de pe raza Municipiului Bucureşti şi Ilfov, va deveni operaţional până la sfârşitul acestui an.
Cât priveşte construcţia Sălii Polivalente, unde, conform cerinţelor UEFA, la campionatul European ar trebui organizat centrul de presă, proiectul este în continuare blocat, după cum se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei. La 29 septembrie instanţa urmează să se pronunţe din nou faţă de precizările solicitate de unul dintre cei doi ofertanţi.
"Voi face toate demersurile legale pentru că investiţia pentru care există finanţare de la bugetul local să poată fi demarată şi finalizată până la Campionatul European", promite Gabriela Firea. În caz contrar, s-a luat în calcul construirea unei facilităţi provizorii cu o suprafaţă de minim 1240 mp care să permită compartimentarea potrivit normelor UEFA la nu mai mult de 400 de metri de stadion.
Bucureştiul se numără printre cele 13 oraşe care vor găzdui meciuri la cea de a XVI a ediţie a EURO 2020 alături de Copenhaga, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Bruxelles, Glasgow, Munchen, Baku, Sankt Petersburg, Roma şi Londra.