Calea Victoriei ar putea fi pietonală tot anul, la sfârşit de săptămână. În anumite condiţii

17 Mar 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Calea Victoriei ar putea fi pietonală tot anul, la sfârşit de săptămână. În anumite condiţii

Deocamdată, există un proiect-pilot pentru Sărbătorile de Paşti, dar Primăria Capitalei se gândeşte la un program mai amplu care să vizeze celebra Calea Victoriei din Bucureşti. Anunţul a fost făcut de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Calea Victoriei ar putea fi pietonală la sfârșit de săptămână tot anul, în special când e vreme bună, potrivit edilului general al Capitalei, citată de agerpres.ro.

"Proiectul e pilot pentru Sărbătorile Pascale, dar, dacă se va considera că este unul reușit, dorința noastră e ca în fiecare weekend, pe tot parcursul anului, în special când este vreme bună, deci, să spunem, până la finalul lunii septembrie, de vineri după-amiază spre seară până duminică seară, această zonă de la Guvern până la Ateneu să fie una pietonală. O vom inaugura cu siguranță împreună", a declarat Firea, joi, la comitetul intern de analiză a bugetului Primăriei Municipiului București (PMB).

Potrivit acesteia, Calea Victoriei va fi pietonală începând cu Sărbătorile Pascale, de la Piața Victoriei până la Piața George Enescu, iar în prezent împreună cu Administrația Străzilor și cu operatorii de salubritate se dorește în primul rând să se facă curățenie.

Anterior, pe 8 martie, Gabriela Firea anunțase că, la sfârșit de săptămână, în preajma Sărbătorilor Pascale, Calea Victoriei ar urma să devină pietonală și a subliniat, totodată, că în privința Centrului Vechi sunt necesare măsuri de "igienizare, ecologizare și înfrumusețare".

Alte stiri din Externe

Ultima oră