București: a fost inaugurat cel mai mare centru social destinat victimelor violențelor domestice

02 Apr 2020
București: a fost inaugurat cel mai mare centru social destinat victimelor violențelor domestice

În condițiile maăsurilor luate de distanțare socială, a izolării și carantinării impuse și a măsurilor recomandate de auto-izolare, un fenomen extrem de grav capătă amploare și în România. Violența domestică. Din ce în ce mai multe femei raportează situații condamnabile și singurul lor gând este să-și prrotejeze copiii.

Primăria Generală vine în sprijinul lor și deschide cel mai mare centru social destinat violenței domestice unde aceste victime pot găsi o nouă casă, sprijin financiar și mai ales normal. În acest centru sunt ajutate femeile să-și recâștige dreptul la o viață normală și să-și crească copiii în armonie.

Gabriela Firea, a inaugurat astazi, 1 aprilie, cel mai mare centru social destinat victimelor violentelor domestice din Bucuresti suntem informați prin intermediul unui comunicat. ”Centrul, amenajat de Primaria Capitalei, prin Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, are 32 de garsoniere si 4 apartamente cu 2 camere.

Primarul General, Gabriela Firea: „Inauguram astazi cel mai mare centru social destinat victimelor violentei domestice, care are o capacitate de 100 de locuri.

In aceasta perioada dificila pentru noi toti, pentru a fi in siguranta, este necesar ca toata lumea sa ramana in casa, insa, din nefericire, sunt persoane care NU sunt in siguranta in propriul camin, se simt izolate, speriate si lipsite de aparare. Este vorba despre femeile, victimele violentei domestice!

Conform statisticilor, in perioada de izolare si distantare sociala creste numarul victimelor violentei domestice, de aceea noi ne-am pregatit sa oferim adapost acestor persoane!”Primarul General, Gabriela Firea a mai explicat ca toate femeile pentru care izolarea la domiciliu reprezinta un pericol la adresa sanatatii si vietii se pot adresa Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti: „In prezent, in centru sunt cazate 8 mamici si 14 copii. Acest centru ofera gazduire pe perioada de pana la un an, cu posibilitatea de prelungire, hrana, asistenta juridica, asistenta psihologica si sociala, locuri de munca.

Astfel, facem un apel catre toti bucurestenii care cunosc persoane pentru care aceasta perioada reprezinta un pericol, sa contacteze reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti”.

La randul sau, directoarea DGASMB, Cosmina Simiean, a explicat ca orice femeie din Bucuresti, victima a violentei domestice, care are nevoie de ajutor, poate suna la numarul unic national 0800 500 333. Aceste persoane vor fi indrumate catre centrul dedicat , administrate de Primaria Capitalei, prin DGASMB.”

Deschiderea acestui nou centru reprezinta o masura suplimentara implementata de Primaria Capitalei, cu privire la violenta domestica, pe langa decontarea certificatelor medico-legale si centrul de asistenta pentru agresori familiali.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră