Bilanțul tragediei din Colectiv a ajuns la 61 de morți. O tânără de 36 de ani s-a stins într-un spital din Germania

14 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Bilanțul tragediei din Colectiv a ajuns la 61 de morți. O tânără de 36 de ani s-a stins într-un spital din Germania

În prezent, 27 de răniți mai sunt tratați în spitale din străinătate, iar în cele din țară - 22.

În spitalele din Capitală se mai află internate în prezent 22 de persoane, dintre care doi în stare critică, potrivit unui centralizator al Ministerului Sănătății.

Managerul Spitalului Bagdasar Arseni, medicul Bogdan Păltineanu, declara vineri că în cursul zilei de luni urmează să fie externați patru dintre cei cinci pacienți răniți în Colectiv internați în această unitate medicală.

Până în prezent au fost externate 59 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară.

Mai multe persoane au fost reţinute, unele fiind momentan cercetate în libertate, sub control judiciar, după tragedia din clubul Colectiv. Totodată, mai multe restaurante şi cluburi au fost închise, neavând condiţiile legale de funcţionare pentru a-şi desfăşura activitatea.

Cei trei administratori și acționari ai clubului — Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu — au fost arestați preventiv pe 3 noiembrie, ei fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în dosarul incendiului de la clubul Colectiv.

Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră