Băsescu îl acuză pe Iohannis de "mârlănie": Pe o capodoperă nu te aşezi cu fundul!

29 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Băsescu îl acuză pe Iohannis de

"Julien a reuşit să-l umilească pe Brâncuşi, ratând cu zâmbetul pe buze subscripţia publică pentru achiziţionarea lucrării “Cuminţenia Pământului“. Măcar o scuză publică pentru rateu şi din respect pentru opera lui Brâncuşi putea fi. Werner n-a vrut să se lase mai prejos şi s-a aşezat cu fundul pe una din operele capitale ale lui Brâncuşi, Masa Tăcerii", a scris Băsescu, pe Facebook.

Fostul preşedinte spune că după această "mârlănie" Klaus Iohannis ar fi trebuit să transmită un mesaj către copii ca să "nu facă precum domnia sa".

"Pe oamenii aceştia, oare, nu-i învaţă nimeni bunul simţ? Adică, atunci când nu eşti sigur că o susbscripţie publică va reuşi, nu o lansezi pentru a nu prejudicia valoarea operelor artistului, respectiv faptul că pe o capodoperă nu te aşezi cu fundul, chiar dacă este din piatră", conchide Traian Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost fotografiat, vineri, în timp ce stătea pe un scaun de la ”Masa Tăcerii”, una dintre operele lui Constantin Brâncuşi din Parcul Central din Târgu Jiu, în zonă fiind inscripţii prin care vizitatorii sunt rugaţi să nu atingă operele artistului.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră