Vrei bani de la stat pentru o maşină electrică? Află care sunt CONDIŢIILE

12 Dec 2016 | scris de Mara Răducanu
 Vrei bani de la stat pentru o maşină electrică? Află care sunt CONDIŢIILE

 

Pe deasupra, dacă vor să-şi ia maşină electrică, persoanele fizice acceptate în programul "Rabla" pot să cumuleze ecotichetul cu prima de casare. De exemplu, statul poate acorda unui cetăţean o sumă nerambursabilă de până la 26.500 de lei, în cazul achiziţionării unei maşini noi pur electrice, în schimbul casării unui automobil mai vechi de opt ani. 

Fiecare solicitant din cadrul programului "Rabla Plus" poate folosi un singur ecotichet pentru a cumpăra o maşină electrică nouă. Totuşi, statul poate acorda mai multe ecotichete unei singure persoane, însă numai dacă aceasta cumpără un număr echivalent de maşini (de exemplu, se pot cere două ecotichete pentru a cumpăra două automobile electrice noi).

"Ecotichetul se scade din preţul de comercializare, cu TVA, al autovehiculului nou pur electric sau autovehiculului nou electric hibrid, denumit în continuare preţ de comercializare, diferenţa fiind asigurată de către solicitant din surse financiare proprii şi/sau surse financiare complementare: credite bancare ori finanţare în baza unui contract de leasing financiar", prevede Ordinul MMAP nr. 955/2016, potrivit avocatnet.ro. 

Cetăţenii nu trebuie să aibă datorii

Principala condiţie pe care trebuie să o îndeplinească persoanele fizice, pentru a obţine ecotichetul de 5.000 sau 20.000 de lei, este să nu aibă datorii la bugetul local. Potrivit Ordinului MMAP nr. 955/2016, celelalte condiţii ce trebuie îndeplinite, în mod cumulativ, de către solicitant, sunt:

să aibă domiciliul sau reşedinţa în România;
să se înscrie la un producător validat pentru a cumpăra un autovehicul nou pur electric sau un autovehicul nou electric hibrid şi să obţină nota de înscriere;
să cumpere autovehiculul nou pur electric sau autovehiculul nou electric hibrid de la producătorul validat care a eliberat nota de înscriere.
Aşadar, participarea în program este posibilă dacă aceste condiţii, precum şi obligaţiile de plată a taxelor, impozitelor şi amenzilor către bugetul local, sunt îndeplinite. Pentru înscriere, persoanele fizice se pot prezenta la orice producător validat de AFM, acolo unde trebuie să depună un dosar de participare. 

Important! Cei care vor să cumuleze ecotichetul cu prima de casare (şi să obţină astfel o sumă de până la 26.500 de lei) trebuie să caseze o maşină veche de cel puţin opt ani. Mai multe informaţii găsiţi pe www.avocatnet.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră