Avertisment CNAIR: Evitați aplicațiile neautorizate de plată a rovinietei. Suprataxă de 200%

15 Iun 2023 | scris de A.V.
Avertisment CNAIR: Evitați aplicațiile neautorizate de plată a rovinietei. Suprataxă de 200%

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere atrage, din nou, atenția asupra aplicațiilor neautorizate de plată a rovinietei, după ce a fost descoperită una nouă: Aircash. Încă o dată, reprezentanții companiei roagă șoferii care vor să achiziționeze online rovinieta să folosească strict site-ul oficial.

Pe lângă faptul că nu este autorizată, aplicația Aircash oferă și tarife suplimentare la achiziționarea rovinietei, în comparație cu platforma oficială. De exemplu, pe aplicația CNAIR, o rovinietă valabilă șapte zile costă 3 euro, în timp ce prin intermediul aplicației neautorizate, prețul ajunge la 5 euro. Diferența de 2 euro este vândută drept „taxa VOI” (Vignette Online Identification).

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi din România că aplicația mobilă Aircash nu este autorizată pentru încasarea tarifului de utilizare (rovinietă). Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta doar pe portalul deținut de către CNAIR, disponibil AICI, sau la distribuitorii autorizați, ale căror puncte de distribuție/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei”, transmit reprezentanții CNAIR

Spre deosebire de alte site-uri și aplicații asemănătoare, tarifele celor de la Aircash pot fi considerate încă de bun simț. În octombrie, de exemplu, un alt site descoperit de CNAIR propunea și tarife cu 200% mai mari decât cele practicate pe platforma oficială.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră