Arena Națională va fi închisă două-trei luni

13 Noi 2018 | scris de M.C.
Arena Națională va fi închisă două-trei luni

Arena Națională va fi închisă două-trei luni pentru remedierea stării gazonului, a anunțat primarul Capitalei, Gabriela Firea.  Decizia vine după ce gazonul de pe Arena Națională a fost în condiții greu de descris la derbiul de duminică seară dintre Dinamo și FCSB. 

Primarul General spune că gazonul a ajuns într-o stare proastă după ce protocolul dintre municipalitate și FCSB pentru mentenanță a fost suspendat din cauza unei anchete DNA, pornită de la o investigația a jurnalistului Cătălin Tolontan. Astfel a fost nevoie de încheierea unui contract nou pentru mentenanță, ceea cea durat, fiind vorba despre o procedură de achiziție. 

"Cu Arena Națională se întâmplă că noi aveam un contract care funcționa foarte bine, un contract legal, bine fundamentat juridic prin care unul dintre cluburile care închiria cel mai des Arena Națională în vederea organizării de competiții sportive achita contravaloarea mentenanței gazonului. O gazetă de sport, care și-a terminat subiectele sportive, ne-a făcut plângere la DNA. DNA a început o anchetă in rem, s-a suspendat acel contract, deci am rămas fără contractul de mentenanță pe Arena Națională. Era la acea vreme într-o stare foarte bună, dar asta este situația, dăm explicații, nu e problemă, am rămas fără contract, fără companie. A durat ceva pentru că sunt fonduri publice, trebuie o altă firmă, un alt contract , procedură de licitație care durează", a declarat Gabriela Firea.

Ea a spus că firma care se ocupă de întreținerea gazonului estimează că în două-trei luni acesta va putea fi adus la o stare care să nu pună dificultăți în desfășurarea competițiilor sportive.

"Având în vedere starea precară a gazonului de pe Arena Națională, pe care a văzut-o toată lumea, nu e niciun secret, numai că lumea nu știe în ce situație ne aflăm, că DNA se ocupă de gazonul de la Arena Națională, am luat hotărârea de a închide Arena Națională pentru toate competițiile sportive și de altă natură pe toată perioada remedierii gazonului. Societatea care se ocupă în acest moment consideră că în două-trei gazonul va fi adus la o stare în care putem să afirmăm că se vor putea desfășura competiții sportive sau de altă natură fără dificultăți", a mai spus primarul Capitalei.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră