Din cauza unei dizabilități cu care s-a născut, Antonio Gabriel Gomoi nu a vorbit deloc până la 4 ani, iar până la 8 ani a avut nevoie de lopgoped pentru a articula câteva cuvinte, alăturate într-o propoziție scurtă, cu subiect și predicat.
Cu toate acestea, ieri, la afișarea rezultatelor inițiale de la Evaluarea Națională, Antonio Gomoi a reușit să obțină un rezultat extraordinar: 9,95 la matematică și 8,65 la română. Media generală, 9,30, îi permite adolescentului să își urmeze visul: acela de a fi licean la Colegiul Național „Nicolae Iorga”, specializarea Științele Naturii.
”Bună ziua! Un elev, Gomoi Antonio Gabriel din comuna Gura Vitioarei, sat Făgetu, a obținut nota 9.95 la matematică și la română 8.65 la Evaluarea Națională. ESTE COPILUL MEU!
Un elev care s-a străduit foarte mult prin muncă proprie. Nu a făcut niciodată meditații. Doi ani a locuit în Germania, dar a luptat sa înțeleagă taina învățăturii.
A avut probleme de sănătate, până la vârsta de 4 ani nu a vorbit deloc, greu a început să spună câteva cuvinte, abia la 8 ani a început să lege câteva propoziții scurte.
Dumnezeu a fost alături de el și l-a ajutat sa învețe. Mii de mulțumiri doamnelor de la „Centrul persoanelor cu dizaabilitati din Vălenii de Munte, care mi-au adus copilul unde este astăzi. (doamna Cristina,doamna Daliana și doamna Gabriela)
Dânsele au făcut parte primele în dezvoltarea lui Antonio. Apoi, băiatul meu a urmat „Școala Gimnazială Gura Vitioarei”.
Suntem recunoscători domnilor profesori pentru implicare. Băiatul meu, deși cu probleme, a reușit acest rezultat fără nicio oră de pregătire în particular. Matematica parcă e în ființa lui. O simte, pur și simplu. Ai zice că e un har.
Copii, luptați pentru visurile voastre pentru că într-o zi se vor împlini! Aveți încredere în voi! Antonio al meu este cel mai bun exemplu”, a transmis, emoționată de rezultat, mama băiatului, conform Observator de Prahova.
Adolescentul speră, după ce va absolvi liceul, să meargă la facultate, chiar dacă puțini sunt cei care i-au dat vreo șansă la începutul vieții sale.
Tânărul de doar 15 ani vrea să își ajute, în primul rând, părinții - o mamă care i-a fost exemplu, după ce a dat bacalaureatul la 40 de ani, fiindcă în viață nu există ”prea târziu”, și un tată aflat departe de el, în Germania, plecat la muncă pentru câștiga banii necesari creșteriiu copilul său special și sorei acestuia, cu câțiva ani mai mare.