# colectiv Ipotezele „criminale“ vehiculate în spaţiul public ar putea fi verificate de Parlament

25 Ian 2016 | scris de Mara Răducanu
# colectiv Ipotezele „criminale“ vehiculate în spaţiul public ar putea fi verificate de Parlament

Cei trei patroni de la clubul Colectiv sunt cercetați penal în arest la domiciliu pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, fiind eliberați din arest preventiv la sfârșitul lunii decembrie 2015, după ce au stat aproape două luni după gratii.

 

colectivvv 3

 

Citiţi şi: Mesajul unei supraviețuitoare din Colectiv: "Totul este un fals. Nu există niciun plan de sprijinire a victimelor!"

 

Citiţi şi: ULTIMA ORĂ. Expertiza care ar putea face lumină în cazul Colectiv, FINALIZATĂ. Va ajunge la procurori săptămâna viitoare

 

Se va face lumină în cazul incendiului de la Colectiv?  

Ancheta în acest caz este efectuată de Parchetul General, care a pus sub acuzare șase persoane: pe cei trei patroni ai clubului Colectiv — Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, precum și pe reprezentanții firmei de artificii- Daniela Niță (administrator), Cristian Niță (director) și Viorel Zaharia (pirotehnist).  Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani a anunțat că va trimite, în cursul acestei săptămâni, la Institutul Național de Expertiză Criminalistică raportul expertizei judiciare efectuate în cazul incendiului din clubul Colectiv. Totodată, Comisia de apărare din Senat ar putea analiza solicitarea senatorului ALDE Dumitru Dian Popescu de înființare a unei subcomisii parlamentare care să analizeze ipotezele vehiculate în spațiul public referitoare la producerea tragediei din clubul Colectiv, potrivit agerpres.ro. 

 

Citiţi şi: LUPTA CU SISTEMUL. Răniţii de la # Colectiv, bătaie de joc a statului român. DEZVĂLUIRILE unui supravieţuitor

 

Care sunt acuzaţiile aduse în cazul incendiului din Clubul Colectiv 

 

colectiv 4

Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de oameni mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră