România s-a împrumutat de 300 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții

16 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
România s-a împrumutat de 300 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții

Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat României un împrumut în valoare de 300 de milioane de euro pentru sprijinirea proiectelor de mediu, a anunțat Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Contractul de finanțare a fost semnat azi, la Luxemburg, de ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, și vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Cristian Popa.

"Contractul de finanțare semnat este dovada bunei colaborări dintre România și BEI și a sprijinului permanent acordat de bancă pentru creșterea absorbției fondurilor europene și îndeplinirea condițiilor asumate de țara noastră prin aderarea la UE", a declarat Anca Dragu.

Potrivit vicepreședintelui BEI, Cristian Popa, prin împrumutul BEI, vor fi cofinanțate proiecte prioritare cu o valoare totală de 4,5 miliarde de euro, contribuind, astfel, la o mai mare utilizare a fondurilor nerambursabile acordate de Uniunea Europeană.

BEI este banca Uniunii Europene, instituția de creditare pe termen lung a Uniunii Europene, deținută de statele sale membre. Aceasta face posibilă finanțarea pe termen lung pentru investiții solide, care să contribuie la obiectivele politicii UE. De la începutul operațiunilor BEI în România, banca a acordat împrumuturi în valoare totală de aproximativ 11 miliarde de euro (inclusiv împrumutul semnat joi), reprezentând circa 7% din PIB-ul României estimat pe 2015.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră