"În legătură cu informația din presă potrivit căreia DNA verifică modul cum au fost cheltuite unele fonduri de către UNPR, facem următoarele precizări: subiectul se referă la solicitarea, în decembrie 2015, de către DNA, a unor documente privind modul de constituire a Fondului 'Solidaritatea' și destinația finală a sumelor încasate în acest cont. Precizăm că, în mai 2010, UNPR a anunțat deschiderea unui fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectați de criza financiară. UNPR a lansat, la acel moment, o invitație către politicieni, parlamentari, agenți economici și către toți cei care doreau să contribuie să facă donații în contul respectiv. Persoane din conducerea partidului au făcut, la rândul lor, donații în cont, din veniturile personale", informează UNPR într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, ulterior, Ministerul Finanțelor Publice a deschis un cont de solidaritate cu același scop — diminuarea efectelor crizei economice. UNPR a vărsat, în data de 12 octombrie 2010, în contul deschis de MFP toate sumele acumulate din donații cu această destinație. UNPR a pus la dispoziția DNA toate documentele solicitate, se mai spune în comunicat.
Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a făcut joi prima declaraţie de presă după demisia guvernului Ponta şi a anunţat că deocamdată nu s-a stabilit dacă partidul pe care îl conduce va candida individual la alegerile parlamentare sau locale ori dacă va merge alături de PSD. Acesta a asigurat că UNPR-ul rămâne deschis în continuare la dialog şi că îi susţine atât pe preşedintele Klaus Iohannis, cât şi pe premierul Dacian Cioloş, subliniind însă că actualul guvern are o misiune dificilă şi că trebuie să păstreze ritmul impus de executivul din care el însuşi a făcut parte. Gabriel Oprea a ţinut să precizeze, totuşi, că acestă susţinere „nu este necondiţionată" şi că formaţiunea pe care o conduce va sancţiona public orice eşec major care vine dinspre Palatul Victoria.