Cioloș, către părinţi: Şcoala nu are acest drept. Trimiteţi-i la ministrul Educaţiei pe cei care vă cer asta!

17 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
Cioloș, către părinţi: Şcoala nu are acest drept. Trimiteţi-i la ministrul Educaţiei pe cei care vă cer asta!

"Ministrul a dat deja un Ordin pentru schimbarea procedurii. Puteți refuza să dați copie legalizată și să-i trimiteți pe cei care vă cer asta la ministru. Din păcate, reflexele proaste se schimbă mai lent decât deciziile", a răspuns Cioloș unui comentariu în care se reclama faptul că în școli se cer copii legalizate după documente.

"(...) Nu pot simplifica printr-o decizie formală modul de gândire complicat al unora. Dar putem incepe o schimbare. Nici mersul pe bicicletă nu se învață din prima. Important este să nu te descurajezi când cazi și să te uiti la cei care merg deja pe bicicletă, nu la cei care se plâng că se lovesc. Nu dau nicio lecție... Sunt doar câteva gânduri", a mai spus şeful Executivului.

La începutul lunii august, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a aprobat un ordin potrivit căruia dispoziţiile OUG 41/2016 se aplică în Ministerul Educaţiei, în instituţiile aflate în coordonarea/subordonarea Ministerului Educaţiei, în unităţile de învăţământ preuniversitar şi în instituţiile de învăţământ superior.

Potrivit acestui act normativ, ”fiecare instituţie publică şi organ de specialitate al administraţiei publice centrale este obligat să elimine cerinţa de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformităţii cu originalul de către funcţionarul competent”.

De asemenea, instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice centrale care solicită copia în format fizic pe hârtie după actul de identitate drept condiţie pentru furnizarea unui serviciu public sunt obligate să accepte copia în format electronic după cartea de identitate, transmisă prin e-mail, asigurând condiţiile prevăzute de reglementările legale privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră