Arhiepiscopul Sucevei, IPS Pimen, testat pozitiv cu noul coronavirus

20 Apr 2020 | scris de A.A.
Arhiepiscopul Sucevei, IPS Pimen, testat pozitiv cu noul coronavirus

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen, a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, a confirmat luni seară Grupul de Comunicare Strategică.

Înaltul prelat va fi transferat la București și internat la Institutul Matei Balș, cu un elicopter al MApN, împreună cu un alt pacient.

Arhiepiscopul Sucevei, care are 90 de ani și este cel mai bătrân membru al Sfântului Sinod, va fi adus cu un elicopter. În aparatul de zbor se mai află încă un pacient, potrivit observatornews.ro. Pimen prezintă simptome de pneumonie severă. Surse medicale spun că, în urma radiografiei care indica faptul că ar putea suferi de Covid-19, doctorii au decis să îi facă testul pentru coronavirus, care ulterior a fost pozitiv.

”Am fost solicitați să transferăm doi pacienți critici de la Suceava la Matei Balș cu elicopterul Mi8”, au transmis surse medicale.

"Va fi adus la București împreună cu un tânăr, care are și el o formă avansată a bolii", a spus, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

UPDATE

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat la Digi24 că ÎPS Pimen, în prezent internat la Institutul Matei Balș după ce a fost confirmat cu coronavirus, are o pneumonie medie spre severă și o simptomatologie clară de contaminare cu COVID.

Potrivit reprezentantului Patriarhiei Române, DSP Suceava face marți anchetă epidemiologică la mănăstirea Sf Ioan din Suceava.

"Am luat legătura cu cei de acolo, personalul și cei care au slujit la Înviere sunt bine, nu acuza niciunul o simptomatologie suspectă.

Ancheta epidemiologică va lămuri definitiv lucrurile.

Toate informațiile medicale le vom primi, de acum, de la medici", a declarat Vasile Bănescu.

El a precizat că în mănăstire sunt 20 de persoane, iar la slujba de Înviere ÎPS Pimen a fost înconjurat până de 10 persoane.

"Ancheta se referă strict la comunitatea de la mănăstire, e ca o familie extinsă, nimeni din afară nu a intrat în mănăstire, regulile au fost respectate foarte strict, dar această mănăstire are sediul în centrul orașului Suceava. Oricine a ieșit din mănăstire pentru mici cumpărături sau pentru o situație reglementată oficial a putut, dn păcate, să se contamineze, posibilitățile sunt foarte mari într-un asemenea context", a explicat Bănescu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră