În cursul zilei de astãzi, în zona geograficã a ţãrii noastre presiunea atmosfericã va fi relativ ridicatã. În altitudine va fi prezent un talveg depresionar, slab conturat asociat unei mase de aer relativ rece. Suprapunerea masei de aer relativ rece din altitudine peste masa de aer cald din straturile joase va face ca stratificarea verticalã a coloanei de aer sã fie relativ instabilã.
Cu toate acestea, în absenţa unor mecansime majore de ascendenţã a aerului, de tipul fronturilor atmosferice sau al ciclonilor, nu se vor dezvolta sisteme noroase de scarã mare şi cu potenţial semnificativ.
Singurul mecanism care va da naştere la mişcãri ascendente ale aerului cu extindere orizontalã redusã va fi încãlzirea staturilor cele mai de jos ale atmosferei datoritã insolaţiei. Astfel, în orele amiezii, atunci când încãlzirea datoratã radiaţiei solare va fi maximã, vor apãrea nori din care vor cãdea averse slabe, însoţite de descãrcãri electrice, local în zona de munte şi izolat în vestul şi sudul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat. Din punct de vedere termic, deoarece ne vor afla sub influenţa unei mase dea aer cald, vremea va fi caldã pentru aceastã datã.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 şi 25 de grade, mai scãzute pe litoral acolo unde se va face resimţitã influenţa apei mãrii, a cãrei temperaturã va fi mult mai scãzutã decât cea a aerului. Temperaturile minime, din noaptea de sâmbãtã spre duminicã, se vor încadra, în general, între 1 şi 11 grade.