Temperaturi in crestere in urmatoarele trei zile

18 Mai 2015
Temperaturi in crestere in urmatoarele trei zile
In regiunile vestice ale tarii noastre, in cea mai mare parte a acestei saptamani, vor fi nori de instabilitate si fenomene asociate lor, provenite din ansamblul noros de pe continent, carora li se vor adauga si alte astfel de formatiuni, ce vor rezulta din modul in care se comporta masa de aer, in apropierea unui obstacol muntos, in cazul de fata, Muntii Apuseni si Muntii Banatului.
Izolat, averse si descarcari electrice pot sa apara, dupa amiaza sau doar strict in orele serii si prin nordul Moldovei, ori Lunca Dunarii, aici din formatiunile balcanice, in dezvoltare si extindere, tot dupa amiaza, nu numai pe verticala, ci si pe orizontala. Temperatura aerului va fi in crestere, in apropierea suprafetei solului, iar in altitudine, odata cu dezvoltarea pe verticala a norilor, va avea si scaderi, ceea ce va mari contrastul termic sol-altitudine, asa incat, gradul de instabilitate, al coloanei atmosferice, sa fie in crestere.
Anticiclonul ce se va crea si instala la nord-est de zona geografica a Romaniei, tinde sa avanseze spre teritoriul tarii noastre, avans ce se va solda, in principal, cu un vant mai alert in exteriorul arcului carpatic. Si aici vremea se va mai incalzi, dar in conditii de vant, care asigura oarecare ventilatie, regimul termic va fi placut. 

Alte stiri din Vremea

Ultima oră