Practic, anul acesta Europa nu va avea toamnă

23 Aug 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Practic, anul acesta Europa nu va avea toamnă Galerie foto (2)

Site-ul specializat în prognoze meteo accuweather.com a dat publicității predicțiile pentru această toamnă, din care rezultă că, după o vară fierbinte pentru o mare parte din Europa de Vest și părți din Insulele Britanice, căldura va continua să se extindă și în toamnă. În acest an, în Europa nu va fi practic toamnă şi vara va continua de la Marea-Britanie şi până în Ucraina.

În ţările scandinave nu vor dispărea alertele privind incendiile de pădure, iar în Europa de Est va fi cald. Potrivit prognozei, canicula care a fost caracteristică acestui sezon estival pe întregul continent se va menţine până la sfârşitului lui ocotombrie, cel puțin. Însă, o schimbare minimă va avea loc în sudul Europei, unde vor fi ploi, informează accuweather.com.

Cu toate că în insulele britanice, în Franţa şi în Germania vara va continua, în octombrie temperaturile vor scădea într-o oarecare măsură. În Marea Britanie, temperatura medie va fi mai ridicată cu 1-3 grade Celsius faţă de cea obişinuită, a declarat meteorologul AccuWeather, Alan Reppert.

În comparaţie cu Marea Britanie, în Franţa, Olanda şi Germania vor fi puţin mai mari diferenţele de temperatură.

În Italia, Grecia şi în regiunea Balcanilor de Vest vor avea loc până în septembrie furtuni devastatoare, în timp ce în celelalte zone ale regiunii va fi caniculă până la prima lună de toamnă, după care vor veni ploile care vor ţine până în luna octombrie sau noiembrie. Frontul lent al precipitaţilor va porni din Italia, va trece prin Peninsula Balcanică şi va ajunge în Grecia.

Cu toate că pericolul incendiilor de pădure nu a încetat, ne putem aştepta la inundaţii, mai ales în regiunile în care incendiile au distrus vegetaţia care reţine apa. Precipitaţiile vor mai atenua canicula, dar la începutul toamnei temperaturile vor fi mai ridicate faţă de cele obişnuite.

În Peninsula Scandinavă a fost o secetă cum nu s-a mai văzut de decenii la rând, iar în Suedia incendiile au afectat 50 de mii de hectare de teren. În regiune, nu vor fi ploi atât de multe încât să potolească seceta şi să diminueze pericolul de incendii a pădurilor.

În lunile octombrie şi noiembrie temperaturile vor scădea semnificativ faţă de temperaturile de vară. În regiunea nordică, în luna noiembrie, zăpada va cădea într-o cantitate mai mică faţă de medie.

În Europa de Est vremea fierbinte se va menţine până la sfârşitul toamnei chiar şi în ţările situate mai la nord, ca de exemplu Polonia, Ucraina şi ţările baltice. Turiştii vor avea parte de toamnă frumoasă, în schimb în agricultură va fi o recoltă mai slabă, ceea ce va avea un impact asupra preţurilor produselor agricole.

Pericolul secetei creşte în continuare mai ales în Ucraina, Republica Moldova, România şi Belarus. La toamnă nu vor fi multe precipitaţii, astfel că nici zăpada nu va cădea, probabil, prea devreme.

 

Alte stiri din Vremea

Ultima oră