Ne asteapta un week-end cu multe precipitatii

13 Mai 2015
Ne asteapta un week-end cu multe precipitatii
Dupa o scadere, in cursul zilei de joi, presiunea atmosferica, in tara noastra, va fi in crestere.
O parte din formatiunile noroase ce vor evolua pe continent, dinspre Oceanul Atlantic, apoi si dinspre Marea Mediterana si Marea Adriatica, vor determina manifestari de instabilitate, respectiv averse si cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, caderi de grindina si intensificari de scurta durata ale vantului, posibil trecator si cu aspect de vijelie. Astfel de fenomene vor fi in toate regiunile, pe arii mai extinse, insa si persistente in timp in vest, nord si centru, la deal si la munte, in cursul zilei de joi, si din a doua parte a zilei de vineri, unde vor fi prezente si in cea mai mare parte a zilei de sambata.
Duminica, spre seara, cand, ciclonul din Marea Mediterana si Marea Adriatica, se va pozitiona deasupra Peninsulei Balcanice, iar sistemul frontal, venit dinspre Oceanul Atlantic, va ajunge inspre Ucraina, Rusi si Republica Moldova, manifestarile de instabilitate vor avea o pondere mai mare in Moldova, Muntenia, Dobrogea si cea mai mare parte a Transilvaniei.
In aceste conditii, va avea loc si o scadere de temperatura, usoara in sud si in est, ceva mai accentuata in vest, nord si centru.  

Alte stiri din Vremea

Ultima oră