În cursul zilei de maine, în zona geograficã a ţãrii noastre circulaţia aerului se va face din sector predominant nordic, ceea ce va permite, în continuare, avansul aerului rece, de origine polarã. Astfel, deşi în straturile cele mai de jos ale atmoferei presiunea atmosfericã va fi relativ ridicatã, odatã cu creşterea înãlţimii ea va scãdea rapid şi, astfel, asociat cu masa de aer rece va exista un talveg de altitudine pronunţat.
Talvegul de altitudine va fi cel care va instabiliza, într-o oarecare mãsurã, atmosferca şi va da naştere la mişcãri ascendente ale aerului. Totuşi, deoarece în straturile joase nu vor exista nici cicloni şi nici fronturi atmosferice semnificative, mişcãrile ascendente nu vor fi foarte intense. Astfel, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala în jumãtatea de est a ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest.
În zona de munte precipitaţiile vor fi mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificãri în majoritatea regiunilor, iar pe crestele montane vitezele vor depãşi 80...90 km/h. Din punct de vedere termic, datoritã influenţei masei de aer rece, vremea se va menţine rece pentru ultima decadã a lunii aprilie în cea mai mare parte a teritoriului.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 17 grade în Oltenia, iar cele minime, din noaptea de marţi spre miercuri, se vor situa între -3 şi 7 grade. Tot în noaptea de marţi spre miercuri, pe spaţii mici în nord şi centru se va semnala brumã.