„Ultimul dans al lui Messi” pentru o „finală de legendă”

18 Dec 2022
„Ultimul dans al lui Messi” pentru o „finală de legendă”

Cu câteva ore înainte de finala Cupei Mondiale Argentina-Franța, presa internațională se concentrează pe ultimul dans al lui Lionel Messi și pe duelul acestuia cu Kylian Mbappé, scrie L'Equipe facând o revista a presei internationale

Ziarele din întreaga lume vor avea ochii pe un jucător în finala Cupei Mondiale. Și, din păcate pentru francezi, acesta nu va fi Kylian Mbappé. Lionel Messi monopolizează aproape toată atenția presei, pentru ultima șansă de a câștiga singurul titlu care lipsește din lista lui.

În țara lui, logic, Pulga este venerat. La Nacion îl vede ca pe o legendă perfectă, cu o finală între „țara celui mai bun jucător din lume împotriva campionilor mondiali”. Ziarul național crede că numărul 10 poate permite țării să pună capăt „36 de ani de frustrare”, de la încoronarea Argentinei din 1986. Și îl identifică pe mijlocaș ca fiind cheia meciului.

Dacă presa argentiniană este încă măsurată cu privire la rezultatul întâlnirii, suporterii sunt - în mod logic - siguri de victorie. Potrivit unui sondaj realizat de Olé, mass-media sportivă de referință din Argentina, 84% dintre argentinieni îi văd favoriți. Un trend confirmat de casele de pariuri. După ce a fost dată câștigătoare pentru o lungă perioadă de timp, Franța a rămas în urmă de la izbucnirea virusului.

Duelul Messi-Mbappé
În Europa, ziarele cotidiene îi consacra primele pagini argentinianului. Corriere dello Sport italian este ilustrat de „Ultimul dans al lui Messi”. Și ca mulți alții, îl pune în fața lui Kylian Mbappé, care simbolizează dublele speranțe ale Franței. Rivalul său, Gazzetta dello Sport, prezintă o „finală legendară” cu Mbappé și Messi purtând lumea.

Duelul este și mai comentat în Spania. Mass-media catalană precum Mundo Deportivo se concentrează pe fostul jucător al Barcelonei și pe „finala la care a visat întotdeauna”. Tabloidul le cere francezilor, "chiar dacă sunt atât de șovini”, să-l lase pe Messi să ridice trofeul. „Lasă-l să-l sărute, să-l îmbrățișeze, să sară sărutându-i pe băieți, să plângă, să petreacă uitându-se la cer, să doarmă cu Cupa Mondială și să nu se trezească din visul pe care l-a avut mereu: să-si brodeze o stea pe tricou”

Englezii văd Franța drept favorită
Madridul se concentrează pe duelul la distanță cu Mbappé. AS spune pe prima pagină că după acest meci, va fi „un singur rege”. Dar cotidianul o asigură, cheia meciului va fi în altă parte cu „maestrul” Aurélien Tchouaméni. Cotidianul face din jucătorul de la Real Madrid soluția „anti-Messi”, comparându-l cu N’Golo Kanté în 2018. Îi laudă „puterea și capacitatea de a recupera” mingiile pentru a-l încetini pe argentinian.

Englezii sunt oarecum dezinteresați de finală din moment ce Gareth Southgate, care a anunțat că va rămâne în fruntea echipei naționale, monopolizează atenția. Dar în paginile lor, mass-media văd mai degrabă Franța avansând ca favorită. „Messi și Mbappé sunt soliști grozavi, dar calitatea grupului francez le oferă un avantaj”, argumentează Times.

Aceeași poveste de partea The Guardian care își imaginează că Franța și „pragmatismul” lui Didier Deschamps „îl privează pe Messi de un final bun în selecționata natională”. Cotidianul laudă „starea sufletească de nezdruncinat” a francezilor, întruchipată de antrenorul său și de Antoine Griezmann. Și vede în Kylian Mbappé răspunsul ofensiv perfect la Messi.

Alte stiri din Sport

Ultima oră