UEFA nu vrea o ligă a cluburilor bogate

05 Apr 2017 | scris de Radu Popescu
UEFA nu vrea o ligă a cluburilor bogate

Președintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksandr Ceferin, a prevenit că "nu va exista o ligă închisă" europeană ce va regrupa cele mai mari cluburi, miercuri, cu ocazia celui de-al 41-lea congres al instanței continentale de la Helsinki, afirmând că "nu va ceda niciodată șantajului" și anumitor cluburi și ligi inițiatoare ale acestui proiect, relatează AFP,scriea agerpres.ro

 

"Anumitor cluburi, le spun cu calm, cu seninătate, dar cu fermitate și determinare: nu va exista o ligă închisă. Acest lucru nu corespunde ideilor și valorilor noastre. Este foarte simplu", a declarat președintele forului continental în discursul său de deschidere.

"Noi nu vom ceda niciodată șantajului anumitor ligi, care consideră că pot manipula ligile mai mici sau dicta legile lor federațiilor, întrucât se simt foarte puternice în virtutea încasărilor astronomice pe care le generează. Banii nu fac legea și este o piramidă în fotbal ce trebuie respectată", a adăugat el.

"Dar noi muncim împreună pentru a îndrepta ce trebuie îndreptat și a corecta cât se poate inechitățile constatate, dar pentru care și dumneavoastră sunteți părți responsabile", a mai subliniat Ceferin.

Săptămâna trecută, asociația cluburilor europene (ECA) a anunțat că este de acord cu UEFA pentru a adopta proiectul său de reformă a competițiilor continentale, punând astfel capăt dorinței de a crea o "Super Ligă" închisă.

Varianta unei ligi închise europene, turneu concurent competițiilor UEFA, este vehiculată regulat de la începutul anilor 2000 de marile cluburi europene, printre care Bayern Munchen.

Reforma Ligii Campionilor a fost adoptată în decembrie 2016 de Comitetul Executiv al UEFA și va avea loc începând din sezonul 2018-2019. Aceasta prevede, în special, rezervarea a patru locuri direct în Liga Campionilor pentru cele patru campionate cu cel mai bun coeficient UEFA.

Alte stiri din Sport

Ultima oră