UEFA acordă compensaţii de 150 milioane de euro cluburilor europene

06 Sep 2016 | scris de Gheorghe Voicu
UEFA acordă compensaţii de 150 milioane de euro cluburilor europene

Un număr record de 659 cluburi vor primi compensații în urma participării jucătorilor lor la EURO 2016, a anunțat marți Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA), într-un comunicat postat pe site-ul său oficial,scrie agerpres.ro

Valoarea totală a compensațiilor se ridică la 150 milioane euro, conform memorandumului încheiat anul trecut de forul fotbalistic continental și Asociația cluburilor europene (ECA).
Cluburile care au eliberat jucători pentru turneul final desfășurat în Franța, între 10 iunie și 10 iulie, vor primi în total 100 milioane euro, alte 50 milioane euro urmând să fie acordate cluburilor ai căror fotbaliști au luat parte la faza preliminariilor, indiferent dacă selecționatele acestora s-au calificat sau nu la EURO 2016.


"Cluburile europene sunt o parte integrantă a succesului competițiilor noastre rezervate echipelor naționale. Prin urmare, ca urmare a memorandumului nostru cu ECA, o parte substanțială a veniturilor EURO 2016 va fi distribuită cluburilor care au eliberat jucători în timpul UEFA EURO 2016, inclusiv pentru meciurile de calificare. Este minunat că putem face plăți la peste 600 de cluburi, mai mult decât oricând înainte. Beneficiul obținut va continua, cu siguranță, să ajute la dezvoltarea fotbalului pe continentul nostru", a subliniat directorul de competiții al UEFA, Giorgio Marchetti.


Lista completă a cluburilor și valoarea totală a compensațiilor pentru fiecare echipă vor fi comunicate în curând, adaugă forul european în comunicatul său.

Alte stiri din Sport

Ultima oră