Primul triatlon din România fără taxă de participare

15 Apr 2016 | scris de Sorin Anghel
Primul triatlon din România fără taxă de participare


În România s-a stârnit o adevărată manie printre iubitorii de sport. Tot mai mulţi corporatişti aleargă ca nebunii prin parcuri, ori şi-au cumpărat biciclete scumpe, iar atunci când ies cu ele la plimbare se cred cel puţin Alberto Contador. Sportul este foarte sănătos, dar trebuie făcut cu cap. Din păcate, printre români s-a aşternut impresia că cel mai bun echipament este şi cel mai scump. Cei mai buni pantofi de alergare, de exemplu, sunt cei care ţi se potrivesc cei mai bine, cei în care stai cel mai comod.

E bine să facem mişcare cel puţin 30 de minute în fiecare zi. Şi este la fel de bine să avem un stil de viaţă cât mai sănătos, cu o alimentaţie cât mai echilibrată. Sportul joacă un rol foarte important pentru oricare dintre noi. Grupul Invictus, care numără deja peste 100 de persoane, şi-a propus să-i sprijine pe soldaţii români care au fost răniţi în “teatrele de operaţii” acolo unde ţară noastră este reprezentată.


“Scopul nostru este acela de a strânge fonduri pentru ca soldaţii români, răniţi în Afgasnistan sau în alte ţări în care armata noastră este prezenta cu efective militare, să poată participa la întreceri paralimpice. La 24 aprilie, la Piteşti, vom organiza Triatlon Invictus, acolo unde nu se percepe taxa de participare. În schimb, vor putea, dacă doresc, să doneze o suma de bani pentru a ne sprijini în demersul nostru. Noi suntem un grup format din peste 100 de persoane. La început am fost doar militari, însă acum sunt şi civili alături de noi. Împreună încercăm să îi ajutăm pe cei cu probleme. Organizăm tot felul de acţiuni pentru a strânge fonduri cu scopul ca România să fie reprezentată anul viitor la câteva concursuri paralimpice”, a declarat Patrick Luca, unul dintre voluntarii din grupul Invictus România, in exclusivitate pentru www.mariustuca.ro.

Întrecerea de la Piteşti va fi găzduită de bazinul acoperit din oraş, precum şi de Parcul Lunca Argeşului.

Alte stiri din Sport

Ultima oră