Suporterii echipei Franței au cerut demisia președintelui Emmanuel Macron în timpul meciului Franța-Olanda

25 Mar 2023
Suporterii echipei Franței au cerut demisia președintelui Emmanuel Macron în timpul meciului Franța-Olanda

După 49 de minute și 3 secunde de joc, din tribunele Stade de France au răsunat fluieraturi și lozinci care au cerut demisia președintelui Emmanuel Macron, scrie Le Figaro

Suporterii echipei Franței au cerut, prin scurte sloganuri, demisia președintelui Emmanuel Macron în timpul meciului Franța-Olanda de vineri pe Stade de France, după puțin peste 49 de minute de joc, o referire la legea care a permis adoptatarea reformei pensiilor fara vot în parlament (articolul 49 alineatul 3 din Constituție)

În timp ce tabela stadionului a arătat 49 de minute și trei secunde de meci, suporterii au scandat „Macron, demisionează!” pentru câteva secunde. Câteva fluierături pe stadion însoțiseră anterior trecerea ceasului la 49 min 03 sec.

Un apel la acest gest de protest fusese distribuit pe rețelele de socializare înainte de meci, în special de deputatul de stânga François Ruffin, care a vrut să vadă „fluierături pentru pensia lui Macron ”.

„Macron nu a îndrăznit să vină pe Stade de France. Avea dreptate: la 49′3, publicul îi fluieră reforma și îi cere demisia lui Macron. Les Blues sunt excepționali în această seară împotriva Olandei. Și oamenii noștri la fel” a comentat deputatul.

Deputatul l-a îndemnat apoi pe Președinte să „se exileze în Anglia”, o aluzie la anularea călătoriei regelui Angliei în Franța în acest weekend din cauza violențelor la demonstrațiile din Franța de joi seară. 

Francezii au câștigat meciul cu 4-0 împotriva Olandei. In jurul orei 18.00, Elysée a confirmat că Emmanuel Macron nu va merge la Saint-Denis pentru a-l susține pe Kylian Mbappé și pe coechipierii săi, temându-se de excese într-un context de tensiune socială puternică din cauza reformei pensiilor. 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră