Steaua, noul lider al Ligii I. Gura mică! Aplauze pentru Şumudică!

24 Mai 2015
Steaua, noul lider al Ligii I. Gura mică! Aplauze pentru Şumudică!
Visul frumos s-a terminat pentru ASA Tg. Mures. Formatia antrenata de catre Liviu Ciobotariu n-a facut fata presiunii din finalul sezonului, atunci cand s-a aflat pe primul loc in clasamentul Ligii I, si, in cele din urma, a cedat puncte pretioase. In aceasta seara, ardelenii au fost invinsi in deplasare, scor 3-1, de catre Astra Giurgiu si titlul de campioana va merge, mai mult ca sigur, in vitrina celor de la Steaua Bucuresti, invingatoare cu 2-0.

Meciul de pe malul Dunarii a demonstrat din nou ca Marius Sumudica ramane unul dintre putinii oameni cu caracter din fotbalul romanesc. Fostul rapidist este anti-stelist declarat, dar in aceasta seara a trimis titlul de campioana in Ghencea. Nu conteaza daca a facut-o cu un interes, doar si-a facut meseria de antrenor, s-a respectat pe sine si a respectat fotbalul!

Astra Giurgiu a deschis scorul prin Alibec in minutul 19 si a jucat cum n-a facut-o niciodata in aceasta editie de campionat si a maturat pe jos cu ASA Tg. Mures. Ardelenii au dat impresia ca se pot impune doar in a doua jumatate a primei reprize, dupa ce Bumba a marcat pentru 1-1 in minutul 36. In repriza a doua, muresenii n-au existat pe teren. Marius Constantin a fost veriga slaba din apararea lui Ciobotariu, iar Alibec si Tembo au marcat fara prea mari probleme. ASA a plecat fara puncte de la Giurgiu si a cedat pozitia fruntasa in clasamentul Ligii I celor de la Steaua.

Marius Sumudica este omul momentului in fotbalul romanesc. Nu se cade sa I se faca statuie de aur! Tehnicianul cu gura mare si leafa mica este un tip controversat din moment ce nu accepta sa-I faca nimeni echipa. Altceva trebuie mentionat insa despre tehnicianul Astrei. Cine urmareste fenomentul fotbalistic de la noi din tara nu poate sa nu-si aminteasca cum in 1998 Sumudica injura pe Craiova dupa remiza, scor 2-2, care trimitea titlul in Ghencea. Antrenorul nu trebuie condamnat de rapidisti, dinamovisti sau toti ceilalti anti-stelisti.

Acum a fost vorba despre orgoliul lui Sumudica, un personaj care s-a nascut si care o sa moara ca anti-stelist. Atunci, situatia era mult mai grava insa. Oltenii au incurcat Rapidul si au pierdut prezenta in cupele europene. Titlul de campioana se va decide in ultima runda a sezonului, miercuri, cu incepere de la ora 20:00. Ardelenii primesc vizita Otelului, in vreme ce Steaua se deplaseaza la Iasi. La Steaua s-a declansat déjà sarbatoarea. Jucatorii au dansat pe teren, Gigi Becali a anuntat numele noului antrenor in persoana lui Mirel Radoi, iar fanii au anuntat ca vor face deplasarea in numar mare in Moldova.

Alte stiri din Sport

Ultima oră