Steaua a râs de petardele lui Dinamo

03 Mai 2015
Steaua a râs de petardele lui Dinamo
Cand la cel mai mare derby al Romaniei nu se umple stadionul nici macar pe jumatate, e clar ca fotbalul romanesc este vai de mama lui. Dinamo si Steaua sunt doua echipe in suferinta, doua echipe care traiesc doar datorita trecutului. Fotbalul prestat de cele doua rivale este unul previzibil, numai bun pentru esalonul secund.
Stelistii au jucat cu presiune la inceput, au incercat in prima repriza sa arate ca sunt mai buni, dar elevii lui Costel Galca, in ciuda faptului ca au dominat clar, n-au fost in stare sa trimita nici macar un sut pe spatiul portii adverse. Spre deosebire de jocul cu ASA Tg. Mures, Steaua a fost mai consistenta in prima parte a jocului. A lipsit insa mintea libera de la mijlocul terenului, chiar daca mingea a circulat mai mult la firul ierbii fata de meciul din urma cu patru zile.
Despre Dinamo nu este nimic de zis. Stoican si-a pus jucatorii intr-un 4-1-4-1 care a functionat perfect pe faza defensiva si care s-a aratat eficient si pe contra-atac. “Cainii” au tras de doua ori pe spatiul portii adverse la capatul unor actiuni intamplatoare, in care Barboianu si Lazar s-au aratat speriati de faptul ca ar putea aparea prin ziare ca marcatori. Ei nu s-au apucat de fotbal pentru asa ceva!
Dupa o prima repriza in care cele doua echipe s-au facut de ras, practicand un sport ce nu poate fi numit fotbal, mitanul secund a fost unul al petardelor. Mai intai, galeria “cainilor” a oferit un spectacol pirotehnic din cauza caruia meciul a fost intrerupt 20 de minute de catre arbitrul Cristi Balaj. La reluare, dinamovistii au parut mai hotarati, insa antrenorul Flavius Stoican, pe care nu degeaba galeria il considera petarda, a facut o schimbare ce avea sa-l coste enorm. Tehnicianul lui Dinamo l-a trimis in lupta pe Hamed si a trecut de 4-1-4-1 la 4-2-3-1. Noul sistem s-a dovedit falimentar. Steaua a revenit in joc si a punctat de doua ori in numai trei minute.
Omul meciului a fost Nicusor Stanciu. Acesta a inscris in minutul 76 dintr-un penalty pe care tot el l-a obtinut la o faza la care petarda Barboianu si-a dorit mai mult decat jucatorul Stelei ca arbitrul sa arate punctul cu var. Trei minute mai tarziu, acelasi Stanciu a facut 2-0 printr-o executie din marginea careului si Steaua s-a relaxat in ultima parte a jocului, fapt ce a permis lui Dinamo sa treaca din nou la conducerea jocului. Golul a venit insa destul de tarziu, cand mai erau patru minute de joc. La 2-1, “cainii” au sperat ca pot da o mana de ajutor celor de la ASA Tg. Mures, cu care Steaua lupta pentru titlul de campioana, dar au sfarsit prin a fi din nou raniti, de data aceasta de arbitrul Cristi Balaj, care a vrut sa intre si el in galeria petardelor acordand foarte usor inca o lovitura de pedeapsa pentru stelisti. Prepelita a transformat pentru 3-1 si elevii lui Costel Galca continua sa spere la castigarea titlului.
Repriza a doua a fost spectaculoasa, dar acest lucru s-a petrecut pe fondul faptului ca a disparut presiunea din moment ce Steaua a facut 2-0 in timp foarte scurt. Dinamo ramane o umbra a trecutului. Jucatorii sai nu au ce cauta la gruparea din Stefan cel Mare. Cand nu ai atitudine, cand nu joci la victorie in derby-ul Romaniei, cand nu esti in stare sa pui probleme reale rivalei de moarte, nu meriti nici macar sa circuli cu tramvaiul pe Stefan cel Mare. Coborarea este interzisa, iar fotbalul sport extrem.

Alte stiri din Sport

Ultima oră