Starea medicală a legendarului Pele se agravează

22 Dec 2022
Starea medicală a legendarului Pele se agravează

Icoana fotbalului brazilian Pele va rămâne spitalizat de Crăciun, după ce un raport medical a arătat că boala sa gravă, cancerul, a avansat. Medicii spun că acum are nevoie de îngrijire pentru disfuncția cardiacă și renală.

Pele, în vârstă de 82 de ani, se luptă cu cancerul de colon din septembrie 2021 și a fost internat la Spitalul Albert Einstein din spitalul Sao Paul, pe 29 noiembrie, pentru ca medicii să-i reevalueze tratamentul.

Fiica lui a spus într-o postare pe Instagram că sprijinul fanilor săi a fost un „uriaș confort” pentru el.

Kely Nascimento a scris: „Dragostea ta pentru el, poveștile tale și rugăciunile tale sunt o mare mângâiere pentru că știm că nu suntem singuri.

Rudele au declarat la începutul lunii decembrie că Pele se afla în spital pentru tratament pentru o infecție respiratorie agravată de COVID-19.

Pele, al cărui nume este Edson Arantes do Nascimento, i s-a îndepărtat o tumoare de la colon în septembrie 2021 și de atunci a intrat și ieșit din spital pentru tratament în mod regulat.

Legenda fotbalului a fost supusă chimioterapiei în lupta sa împotriva cancerului.

Pele este considerat de mulți cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. El a intrat pe scena mondială la vârsta de 17 ani la Cupa Mondială din 1958, ajutând Brazilia să obțină prima dintre cele cinci succese record.

De asemenea, a câștigat Cupele Mondiale din 1962 și 1970 cu echipa națională.

Alte stiri din Sport

Ultima oră