Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, anunță Agenția de Integritate a Tenisului

21 Oct 2022
Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, anunță Agenția de Integritate a Tenisului

Simona Halep, fostă numărul 1 mondial și actuala locul nouă în clasamentul WTA, a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, a anunțat vineri Agenția de Integritate a Tenisului. Halep  a fost testată pozitiv pentru o substanță interzisă la US Open din august, scrie RMC.

Simona Halep a fost suspendată de Agenția de Integritate a Tenisului. Halep, fostă nr. 1 mondial și actual pe locul nouă în clasamentul WTA, a fost testată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă la US Open 2022 din august. După analiza unui al doilea eșantion, pe care ea însăși a solicitat-o, este suspendată temporar.

"Astăzi începe cel mai dificil meci din viața mea: o luptă pentru adevăr, a reacționat pe Twitter jucătoarea câștigătoare la Roland-Garros în 2018. Am fost informată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat în cantitate extrem de mică, a fost cel mai mare șoc din viața mea.”

Halep: „Mă simt trădată”

"De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a înșela nu mi-a trecut niciodată prin minte, deoarece este total împotriva valorilor pe care mi le-a insuflat educația mea. În fața acestei situații dacă este nedreaptă, mă simt trădată", a continuat ea, asigurând că avea de gând să „lupte până la capăt” pentru a „demonstra că nu a știut niciodată că ia o substanță interzisă”.

Roxadustat este un medicament care stimulează producția de globule roșii și este utilizat pentru a trata pacienții cu probleme renale, a spus Tennis Integrity Agency. Durata acestei suspendări provizorii nu este specificată.

Alte stiri din Sport

Ultima oră