Serena Williams, dezamăgită de comentariile rasiste ale lui Ilie Năstase

25 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Serena Williams, dezamăgită de comentariile rasiste ale lui Ilie Năstase

Serena Williams a reacţionat la comentariile făcute de fostul campion Ilie Năstase privind culoarea viitorului copil pe care îl aşteaptă jucătoarea americană de tenis, relatează Associated Press.

"Sunt dezamăgită să ştiu că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase fac asemenea comentarii rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut", a scris luni, pe Instagram, Serena Williams. Ea este de coloare, iar logodnicul său, cofondatorul Reddit,  Alexis Ohanian, este alb.

Williams s-a referit şi la "comentariile sexiste" la adresa colegelor sale din tenis făcute de Ilie Năstase, respectiv jucătoarea britanică Johanna Konta şi căpitanul echipei Marii Britanii, Anne Keothavong, dar şi a arbitrului partidei de Fed Cup cu România, din acest weekend de la Mamaia. În urma incidentelor, Ilie Năstase a fost suspendat, iar ITF a declanşat o anchetă.

"Multumesc Federaţiei Internaţionale de Tenis pentru atenţia acordată faptelor din acest caz. Îi asigur de întregul meu sprijin", a afirmat Serena Williams

Ea a adăugat: "Am spus-o odată şi o voi spune din nou că omenirea a ajuns departe, dar încă mai are multe de făcut. Da, am dărâmat multe bariere, dar mai sunt multe de îndepărtat. Ceea ce s-a întâmplat sau orice altceva nu mă va împiedica să-mi revărs dragostea, lumina şi optimismul în orice voi face şi de aceea voi continua să iau atitudine pentru ceea este corect".

De partea cealaltă, Ilie Năstase a susţinut că nu crede că a fost rasist prin comentariile sale la adresa copilului Serenei Williams. "Spuneţi-mi, ce cuvânt dintre cele pe care le-am folosit este rasist ?", a întrebat Ilie Năstase într-un interviu telefonic acordat luni  Associated Press din Budapesta, ungaria.

El a adăugat că este prieten cu Serena Williams. Cât despre ce s-a întâmplat în timpul meciului de FedCup, Ilie Năstase a comentat: "Da, mi-am pierdut cumpătul", adăugând că pedeapsa primită i se pare o "nebunie". 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră