Front anti-Blatter la alegerile de la FIFA

21 Mai 2015
Front anti-Blatter la alegerile de la FIFA
 Cu aproximativ o săptămână înaintea alegerilor, președintele federației germane de fotbal (DFB), Wolfgang Niersbach, a dezvăluit că este împotriva realegerii elvețianului Joseph Blatter ca președinte al FIFA, dar nu a dezvăluit pe cine va susține dintre ceilalți doi candidați rămași în cursă. ''Blatter este marele favorit, dar asta nu schimbă dorința noastră, făcută publică, de schimbare'', a declarat Niersbach pentru Bild, preluat de Focus.

Șeful DFB a adăugat însă că nu are nicio problemă personală cu Blatter, iar elvețianul știe poziția sa: ''Dacă este reales, nu vom fi întotdeauna de acord, dar vom colabora de o formă constructivă''.

După retragerea olandezului Michael van Praag, pentru președinția FIFA au mai rămas trei candidați la alegerile ce vor avea loc la 29 mai la Zurich: actualul președinte Joseph Blatter, care vrea un al cincilea mandat, portughezul Luis Figo și prințul iordanian Ali Bin Al-Hussein, vicepreședinte FIFA.

Michael van Praag, președintele federației olandeze de fotbal, a confirmat joi că își retrage candidatura pentru președinția FIFA și a anunțat că îl va susține pe prințul iordanian Ali Bin Al-Hussein, vicepreședinte FIFA.

Van Praag, care era susținut și de Federația Română de Fotbal, a confirmat retragerea din cursa electorală prin intermediul unui comunicat și va face publice într-o conferință de presă motivele care l-au determinat să facă pasul înapoi.

Portughezul Luis Figo a dezmințit miercuri informațiile potrivit cărora ar intenționa să-și anunțe retragerea din cursa pentru președinția FIFA, în cursul unei conferinței de presă comune cu olandezul Michael van Praag. Fostul jucător al lui FC Barcelona și Real Madrid a reacționat în urma articolului publicat de ziarul olandez De Volkskrant. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră