Propunere la FIFA: Fotbaliştii creştini să nu se mai închine după ce dau gol

16 Mai 2017
Propunere la FIFA: Fotbaliştii creştini să nu se mai închine după ce dau gol

La Congresul Federației internaționale de fotbal, desfășurat săptămâna trecută în Bahrain, Mohamad Al-Arefe, teolog islamist în cadrul Universității musulmane King Saud din Riad, a cerut FIFA, să interzică jucătorilor creștini să mai facă semnul crucii după înscrierea unui gol.

Clericul saudit a lansat această propunere prin intermediul contului său Twitter, pe care are aproape 18 milioane de urmăritori, conform ziarului britanic The Sun, citat de agerpres.ro.

"Am văzut clipuri video ale sportivilor, jucători de fotbal, alergători sau cei care trag la țintă, iar atunci când câștigă fac simbolul crucii pe piept, iar întrebarea mea este dacă regulile FIFA nu interzic acest lucru", a scris Al-Arefe.

Criticii i-au răspuns imediat clericului, căruia i-au reamintit că același lucru este făcut deseori și de către fotbaliștii musulmani. "Mohamed Salah și alții îngenunchează și se roagă atunci când marcheză și nimeni nu îi pedepsește", a scris Sultan Alhusni, adăugând: "Lăsați sportul celor care se ocupă de el".

Polemica legată de această temă s-a amplificat după ce clubul Real Madrid, sponsorizat de compania aeriană Emirates din Dubai, a acceptat să îndepărteze simbolul crucii de pe logo-ul său, în cazul tricourilor comercializate în Orientul Mijlociu.

Alte stiri din Sport

Ultima oră