Pisică maltratată la CM din Qatar: o asociație de protecție a animaelelor dă în judecată echipa Braziliei și cere 178.000 euro despăgubiri

13 Dec 2022
Pisică maltratată la CM din Qatar: o asociație de protecție a animaelelor dă în judecată echipa Braziliei și cere 178.000 euro despăgubiri

Federația braziliană ar putea fi amendată cu până la 178.000 de euro din cauza acțiunii ofițerului său de presă, scrie SudInfo.

Controversa continuă după ce un ofițer de presă național brazilian a expulzat fără milă o pisică în timpul unei conferințe de presă Vinicius la Cupa Mondială.

Scena, care s-a petrecut joia trecută în ajunul eliminării Braziliei împotriva Croației, nu a șocat jurnaliștii prezenți în sală, dar și rețelele de socializare, unde multe persoane au fost indignate în fața gestului ofiţerului de presă brazilian .

Iar Forumul Național pentru Protecția și Apărarea Animalelor, un grup de asociații braziliene de apărare a animalelor, a luat măsuri și a depus o plângere împotriva federației braziliene de fotbal în instanță și a pretins suma de 178.000 de euro, care urma să fie donată direct asociației. 

„Credem în caracterul educațional al acțiunii și în faptul că drepturile și demnitatea animalelor sunt subiecte de reflecție pentru întreaga societate” , a explicat într-un comunicat de presă Ana Paula Vasconcelos, directorul juridic al asociației. Amenda ar urma să fie plătită apoi direct asociației sub forma unei donații.

Prin urmare, acest gest ar putea fi foarte scump pentru Seleçao.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră