Percheziții la Dinamo legate de ieșirea clubului din insolvență. Prejudiciul vizat: 18 milioane de lei

09 Feb 2017
Percheziții la Dinamo legate de ieșirea clubului din insolvență. Prejudiciul vizat: 18 milioane de lei

Chiar în acest moment, poliţiştii şi procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti fac percheziții la trei societăți de avocatură şi de insolvenţă, fiind bănuite de aducerea un prejudiciu de 18 milioane de lei, ca urmare a delurării procedurii de insolvenţă a clubului Dinamo, informează Dolce Sport.

"În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 3 percheziţii domiciliare, dintre care 2 în Bucureşti si una în judeţul Ilfov, la sediul unei societăţi de avocatură, al unei societăţi de insolvenţă şi la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvenţă. Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de bancrută simplă şi bancrută frauduloasă, fapte prevăzute de art. 240 şi art. 241 din Codul Penal.

Din primele verificări a reieşit că, în perioada 2014 - 2016, cu ocazia deschiderii şi derulării procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a unei societăţi comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciaţi creditorii societăţii", a transmis Poliţia Română. 

Clubul Dinamo a prezentat propriul punct de vedere asupra acestui subiect.

"Având în vedere comunicarea efectuată de Poliția Română, potrivit căreia astăzi au loc investigații legate de procesul de insolvență a FC Dinamo București, facem următoarele precizări:

– Societatea noastră cooperează cu cei în drept pentru lămurirea tuturor detaliilor legate procesul de insolvență al FC Dinamo București. 
– suntem ferm convinși că rezultatul final al acestor cercetări va confirma legalitatea și corectitudinea procesului de insolvență prin care Dinamo București a trecut recent. 

Avem această convingere cu atât mai mult cu cât, pentru realizarea acestui proces complex reprezentat de procedura de insolvență, pe lângă eforturile noastre, au fost angrenați și unii dintre cei mai buni specialiști din domeniu. 

Eforturile clubului și ale echipelor de specialiști cu care am lucrat au dus la salvarea unui club de tradiție al fotbalului românesc", se arată în comunicatul emis de clubul alb-roșu.

Alte stiri din Sport

Ultima oră