Novak Djokovic câștigă al 10-lea titlu de la Australian Open și a egalat recordul cu cel de-al 22-lea titlu de Grand Slam

29 Ian 2023
Novak Djokovic câștigă al 10-lea titlu de la Australian Open și a egalat recordul cu cel de-al 22-lea titlu de Grand Slam

Rezultatul a fost unul așteptat, dar ușurința cu care a fost atins a venit oarecum ca o surpriză. Implicațiile istorice ale acestui meci cu siguranță nu l-au încătușat pe Novak Djokovic, deoarece sârbul l-a învins pe Stefanos Tsitsipas în seturi consecutive pentru a câștiga al 10-lea titlu de la Australian Open și al 22-lea de Grand Slam cu un record egal, anunță CNN.

După ce și-a asigurat victoria cu 6-3 7-6 (7-4) 7-6 (7-5), Djokovic a mers în careul jucătorilor și a plâns necontrolat, semnificația și emoția reușitei sale depășindu-l. Chiar și atunci când s-a întors la locul său de pe teren, Djokovic și-a ascuns fața într-un prosop, camerele de televiziune captând sunetul plânsului său continuu.

Statisticile sunt uluitoare, calitatea și consistența tenisului său cu atât mai mult. Djokovic a pierdut ultima dată la Australian Open în 2018, o serie de victorii care se întinde pe 28 de meciuri. Aceasta a fost a 33-a sa finală de Grand Slam.

Atât Djokovic, cât și Rafael Nadal împărtășesc acum recordul masculin de victorii majore, în timp ce Djokovic devine doar al doilea om care câștigă mai mult de 10 titluri la un singur slam. Celălalt fiind, da, Nadal, care a câștigat de 14 ori French Open.

Fără îndoială, cei doi bărbați sunt măreți din toate timpurile nu numai în sportul lor, ci și în orice sport. Care este cel mai mare? Acea bătălie și dezbatere sunt în desfășurare, iar tenisul este binefăcător.

Victoria asupra lui Tsitsipas de la Melbourne, care a durat puțin mai puțin de trei ore, l-a readus pe Djokovic în fruntea clasamentului mondial masculin, loc pe care îl va ocupa pentru o săptămână a 374-a, cu extinderea recordului.

Tsitsipas, care joacă în a doua sa finală de mare șlem, prima dintre care prima, la Openul Francez, s-a încheiat tot cu o înfrângere în fața lui Djokovic, poate să-și ia înfățișarea că nu este primul jucător care este devansat de sârbul de 35 de ani pe teren.

Servirea grecului a fost sub presiune din start. A căzut cu 15-40 în al doilea joc, dar a egalat primul set la 1-1, totuși, odată ce Djokovic a spart în al patrulea joc, nu numai că a simțit că setul va ajunge la o concluzie inevitabilă, dar și meciul va ajunge. .

Tsitsipas, cap de serie a treia, a rezistat mai dur în setul doi, erorile neforțate au fost reduse, serviciul a devenit mai puternic și a câștigat un set point, dar Djokovic a fost cel care s-a impus în raliul de 15 lovituri care a urmat. Și atunci, șansa a dispărut. Erorile de forehand au stricat șansele lui Tsitsipas în tiebreak-ul care a decis setul.

O pauză imediată de serviciu a lui Tsitsipas în setul al treilea a sugerat că meciul era pregătit să se întoarcă, dar Djokovic a revenit imediat și a fost suprem în tie-break, mergând cu 5-0 înainte de a câștiga trei puncte de campionat.

Alte stiri din Sport

Ultima oră