Carnagiu în Turul Italiei, un român a dat lovitura vieții!

22 Mai 2015
Carnagiu în Turul Italiei, un român a dat lovitura vieții!
Marile tururi de ciclism nu mai sunt prilej doar pentru a ne delecta cu peisaje ametitoare. Incepand din acest an traim la intensitate maxima fiecare etapa. Asta pentru ca in Turul Italiei sunt acum inscrisi si doi rutieri din tara noastra.

Sacha Modolo, de la Lampre, a castigat etapa a 13-a din Il Giro, in vreme ce romanul Eduard Grosu, participant si el la sprintul din finalul traseului, s-a clasat pe locul cinci. Rezultatul rutierului din Zarnesti este de-a dreptul fabulos. De unde acum cativa ani nici macar nu indrazneam sa ne gandim ca un roman ar putea ajunge intr-un mare tur, editia din acest an a Il Giro i-a avut la start pe Eduard Grosu si Serghei Tvetcov, doi tineri care s-au remarcat in evadari. Astazi, Grosu a dat lovitura si a fost pe cinci intr-o etapa intinsa pe 147 de kilometri, de la Vicenza la Jesolo.

Ziua nu a fost una banala. Alberto Contador a fost implicat intr-un accident si a pierdut 36 de secunde fata de Fabio Aru, care a preluat acum tricoul roz. Romanii raman insa cu mandria rezultatului obtinut de catre Eduard Grosu. Nici un alt rutier din tara noastra nu a mai fost vreodata atat de sus.

Alte stiri din Sport

Ultima oră