Messi aduce un omagiu lui Cruyff. Olandezul este bolnav de cancer

15 Feb 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Messi aduce un omagiu lui Cruyff. Olandezul este bolnav de cancer

Johan Cruyff a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti din istoria acestui sport.

 


A fot primul jucător care a fost transferat pentru o sumă mai mare de 1 milion de dolari-de la Ajax la Barcelona. A facut istorie la clubul catalan şi Barcelona de astăzi îi datoreaza enorm. El a fost cel care a reogarnizat La Masia-academia de fotbal a clubului -şi el este cel care a impus o idee simplă:toti jucatorii din academie ,de la 6-7 ani şi pâna când intră în fotbalul de performanţă vor învăţa şi vor juca doar tiki-taka.

 

Acest stil de joc,devenit o emblemă a clubului, reprezintă o cheie a spectacolului oferit de Barcelona dar şi a succeselor sportive. Barcelona de astăzi reprezintă o creaţie a faimosului olandez.

 

Din nefericire, anul trecut olandezul a anunţat că este bolnav de cancer. Acum trei zile declara că deocamdată totul merge bine iar în meciul cu această boala conduce cu 2-0.

 

 

Iată de ce ,aseară, Messi a vrut să-i aducă un omagiu marelui fotbalist şi un semn de încurajare.

 

In 1972,pe cand juca la Ajax, Cruyff înscria un gol din penalty dupa ce pasase unui coechipier fără să tragă direct la poartă(inventatorul acestui procedeu este belgianul Coppens, dar celebritatea a fost adusă de olandez). Aceasta schemă, folosită ,de-a lungul timpului, şi de alţi jucători,s-a vrut aseară, un mesaj că Johan nu e singur.

 

În meciul cu Celta Vigo(6-1 pentru catalani) argentinianul putea înscrie cel de-al 400-lea gol din La Liga dar a preferat acest gest privit o celebrare a vietii.

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră